Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Danskerne går mere op i glade grise end i klimaet

Der er behov for mindstekrav til dyrevelfærd både nationalt og i EU, siger forsker. I lighed med briter og tyskere prioriterer danske forbrugere dyrevelfærd højest, når de står ved køledisken.

Danskerne føler de kan gøre en indsats for den enkelte gris. Foto: iStock/Smederevac

Forestil dig, at du står ved køledisken i dit lokale supermarked. Indkøbssedlen skriver “hakket gris”. Foran dig ligger to pakker: En pakke, hvor dyrevelfærden har været tip top og så en pakke, der har et lavere klimaaftryk. 

Hvis du er ligesom majoriteten, vælger du den første pakke. Ifølge en ny undersøgelse fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, går vi forbrugere mere op i grisenes velfærd end i kødproduktionens klimaaftryk. 

Undersøgelsen giver et billede af forbrugernes overvejelser, når de køber kød, og her skal branchen og politikerne måske spidse ører. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: