Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Danmarks yngste talenter tackler energikriser og vinder forskerpriser

Landets yngste forskere og problemknusere fra grundskoler og gymnasier vekslede ideer til problembaserede projekter i Danmarks største talentkonkurrence, Unge Forskere. Det blev en historisk triumf for de alleryngste i juniorkategorien.

Den yngste vinder nogensinde i juniorkategorien (grundskoler) er Pavan Venkatraman på 12 år fra 6. klasse på Bernadotteskolen. Foto: Thomas Evaldsen.

Et effektivt alternativ til tørretumblere og vertikal plantedyrkning skal skære overflødigt energiforbrug ud af den globale ligning og sætte en bremsklods for CO2-udledningen.

Det var målet for Pavan Venkatraman og Nanna Kalmars projekter, som vandt årets junior og senior hovedpriser til Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrencence Unge Forskere. Det oplyser organisationen bag konkurrencen i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: