Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

CBS og kapitalfond vil sikre kapital og effektiv udvikling i kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der skal gentænke det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder.

Growthfonden Nordic Alpha Partners har indgået et samarbejde med Copenhagen Business School og studenterorganisationen CBS Climate Club for at styrke grønne hardtechvirksomheder. Foto: Nordic Alpha partners.

CBS og kapitalfond vil gøre Danmark til Silicon Valley for grøn omstilling gennem nye modeller for investeringer i GreenTech. Det vil sige hardwarevirksomheder indenfor det bæredygtige område.

Med andre ord skal vi efter årtiers investeringsfokus på hurtigt voksende IT-virksomheder vride hjernen og gentænke måden, vi finansierer og udvikler kapitaltunge teknologivirksomheder. Kodeordet er investeringer i de såkaldte “HardTech”-virksomheder, der eksempelvis er fabrikker, der producerer grønne
produkter, nye avancerede transformative teknologier eller genbruger materialer.

Den type virksomheder kræver en anden investeringstilgang i den tidlige vækstfase, da de er langt tungere, dyrere og meget komplekse at skalere. Det kræver, at forskning, studerende og erhvervsliv går sammen om at gennemtænke det finansielle økosystem og tør satse på den ekstremt kapitalkrævende vækstfase i unge grønne startups.

Samarbejdet giver mulighed for at udforske, om erhvervslivet har fået fat i noget, som andre endnu ikke har set eller erfaret.

Hanne Harmsen, prodekan for grøn omstilling på CBS

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: