Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

ATP skyder yderligere 400 millioner i svensk batterieventyr

På fem år er svenske Northvolt vokset til Europas førende batteriproducent. Produktionen er langt mere klima- og miljøvenlig end de asiatiske batteriproducenters. Og det giver afkast til ATP.

Fabrikken i Nordsverige beskæftiger over 3000 mennesker. PR-foto, Northvolt.

Langt oppe i den botniske bugt tæt ved polarcirklen har svenske Northvolt sin første batterifabrik i byen Skellefteå. I omfang svarer den til det amerikanske forsvarsministeriums Pentagon-bygning, og over 3000 mennesker har deres arbejdsplads på fabrikken. På blot fem år er Northvolt blevet et moderne erhvervseventyr som Europas førende producent af litium-ion batterier.

Det er også en god historie for danske lønmodtagere. ATP gik som eneste danske investor ind i Northvolt i 2019. Da Northvolt i begyndelsen af juli hentede yderligere 7,8 mia. kr. i ny kapital var ATP med igen med yderligere 400 mio. kr. Samlet har ATP investeret 1,9 mia. kr. i Northvolt, hvilket svarer til en ejerandel på 5,5 pct.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: