Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Afliv GMO-skrækken- det kan blive vores bæredygtige kriseløsning

Kriser, ny viden og acceptmetoder kan gøre GMO til et afgørende forskningsfelt og bæredygtig revolution af fødevareindustrien. Det belyste repræsentanter fra Novozymes, DTU og Teknologirådet til ATV’s seneste Tech Talk.

GMO er allerede aktuel i blandt andet Syd Afrika, hvor teknikken sikrer høsten af maj. Nu begynder EU også at løsne op for fordelene. Foto: iStock/nevarpp.

Otte milliarder mennesker. Tørke. Faldende biodiversitet. Mundene bliver flere, maden mindre og kloden mere udpint. Ligningen går ikke op.

Derfor kigger industrien og forskningsverden nu mod de store landvindinger indenfor bioteknologi, som muliggør større effektivitet og potentialet for en mere bæredygtig balance. Nøglen er genmodificeret bioteknologi. Eller nærmere bekendt genmodificerede organismer, GMO.

Der er nye dilemmaer, som opvejer effektivitetens fordele overfor risikoen for uforudsete problemer ved bioteknologi.

Bjarke Bak Christensen, institutdirektør, DTU Bioteknologi

Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) inviterede derfor til Tech Talk om GMO's risici og potentiale for at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem 22.november.

Ledende forskere troppede op for at udfordre det skeptiske tankegods, som tidligere har aflivet muligheden for de bioteknologiske baner.

Men nu er det nye tider. GMO kan blive et afgørende forskningsfelt, revolutionere fødevareindustrien og blive virksomhedernes bedste ven.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: