Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Regioner skal dele viden om klimatilpasninger i EU-støttet projekt

Region Midtjylland er en blandt fire EU-regioner, der skal teste løsninger på centrale klimaudfordringer. Projektet er støttet af Horizon Europe med i ca. 200 mio. kroner.

Region Midtjylland er en blandt fire EU-regioner, der skal medvirke i et nyt stort klimaprojekt. Her er det en parkeringsplads ved Skjern, der er blevet oversvømmet. Foto: iStock/frankix

Borgere og lokale myndigheder i hele Europa står over for presserende klimaudfordringer, og nu støtter Europa-Kommissionen løsninger på disse udfordringer, ved at finansiere et stort forsknings- og innovationsprojekt med navn RESIST.

Finansieringen sker gennem Horizon Europe-programmet, og projektet har et samlet budget på ca. 200 mio. kroner og involverer 56 partnere fra EU, Norge og Ukraine.

Projektet er skabt ”ud fra de reelle udfordringer og behov i 12 klimasårbare regioner i Europa", forklarer Vilija Balionyte-Merle – koordinator på projektet, i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: