Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Undgå greenwashing-mareridt med sprogbrug, der matcher krav og ambitioner

GREENWASHING. Hvis du er tvivl om dine produkter har den ønskede impact, så hold dig fra at påberåbe dig den bæredygtige ære, lyder rådet fra Morten Penthin Svendsen, der i 2021 fik sin erhvervs-ph.d. om emnet.

Ekspert i impact investering og erhvervs-ph.d. Morten Penthin Svendsen advarer mod greenwashing og giver afklaring på det bæredygtige begrebsapparat. Privatfoto.

Du skal hverken greenhushe eller greenwashe, hvis du som virksomhed for alvor vil gøre en forskel for klimaet – og undgå rap over nallerne og bøder i posten fra ombudsmanden.

-Det er nemt at kalde noget bæredygtighed uden at forstå, hvad der ligger i det. Det er i virkeligheden meget svært at kalde noget bæredygtigt. Hvis ikke umuligt, siger Morten Penthin Svendsen, der er erhvervs-ph.d. i ”ESG og impact investeringer”.

Alligevel er bæredygtighed, impact og ESG’er blevet en mudret masse og buzz words i virksomheder. Hjertet bagved er ofte rigtig, men resultatet kan resultere i greenwashing , advarer Morten Penthin Svendsen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: