Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Magasin piller nølende tvivlsomt badetøj af hylder og webshop

GREENWASHING. Efter først at have udtrykt tillid til tøjfirmaet Copenhagen Cartel ændrede Magasin kurs. Copenhagen Cartel erkender nu åbent, at deres tøj ikke er lavet primært af fiskenet fra havet.

Nu indrømmer Copenhagen Cartel, at deres bade- og sportstøj alligevel ikke er lavet af de såkaldte ghost nets, altså fiskenet fisket op fra havet. Foto: IStock/scalatore1959

Butiksassistenter og webredaktører i Magasins hovedkontor og syv fysiske stormagasiner fik travlt henover weekenden og i starten af ugen. Da det stod krystalklart, at badetøjet fra Copenhagen Cartel ikke er fremstillet af genbrugsnylon fra gamle fiskenet samlet op fra havet, sådan som virksomheden ellers har hævdet, valgte Magasin at fjerne alle varer fra Copenhagen Cartel fra både webshop og fysiske butikker.

Efterfølgende har Copenhagen Cartels stifter, Katrine Lee Larsen overfor bt.dk erkendt, at historien om badetøj, der primært var fremstillet af gamle fiskenet, som hun bl.a. fortalte om i tv-programmet Løvens Hule, ikke var helt sandfærdig.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: