Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Gå dine værdikæder efter i sømmene og undgå møgsager

Kald en fiasko for en fiasko og gå på uanmeldte besøg. Nordic Fruit tager forskud på due diligence og deler erfaringer og frameworks.

Nordic Fruit deler erfaringer med at skærpe arbejdet med due diligence som lille virksomhed. Foto: iStock/Nes.

Lange kringlede leverandørkæder, uanmeldte besøg og stribevis af fejl er en del af et opgør med fortidens udskældte og undertrykkende ”bananrepublikker”. Det er nemlig en del af arbejdet med due diligence og udtrykker, hvordan en branche kan ændre sig markant.

Frugt og grøntimportøren Nordic Fruit er en lille spiller, der importerer fra en lang række lande i hele verden, men hovedsageligt europæiske, og sælger langt hovedparten i Danmark.

Jeg ved, at incitamentet til at snyde med de her ting er størst, der hvor pengene er sværest.

Torben Lyngholm Ullergaard, direktør, Nordic Fruit

Siden selskabet blev etableret i 2008 har de kunne mærke flere og flere ønsker og krav til værdikæden begyndte at presse på. For selv om den kommende EU-lovgivning om due diligence ikke kommer til at gælde SMV’er, forventes det at kravene til de store virksomheder vil komme til at have indflydelse på de mindre virksomheder gennem deres plads i de globale leverandørkæder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: