Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Flere typehusfirmaer misinformerer om klimabelastning ved nedrivning og nybyggeri

Også Eurodan og typehuskometen Hybel fejlinformerer potentielle husbyggere. Arkitektforeningens direktør er ærgerlig men ikke overrasket over at typehusvirksomhederne tilsidesætter veldokumenteret viden for at fremme salget.

Typehusfirmaerne er ivrige efter at rive ned. Så ivrige, at de misinformerer om klima og bæredygtighed. Foto: iStock/Joachim Heller

Typehusgiganten HusCompagniet er ikke alene om at vildlede potentielle huskøbere - måske nybyggere - om klimabelastningen ved nybyggeri og nedrivning kontra renovering.

Efter Sustain Reports omtale af HusCompagniet fik vi en mail fra en læser, der betegnede sig selv som “frustreret kommende husbygger/ombygger.”

Hun medsendte flere eksempler på typehusfirmaer, som overdriver klimagevinsterne ved at bygge nyt. Nok kan et nyt hus være mere energirigtigt, men som hovedregel er renovering det mest klimavenlige, fordi man sparer klimabelastningen fra materialerne.

Hos flere af de store typehusfirmaer, fortæller man potentielle kunder det stik modsatte.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: