Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Klimabelastende stort hus får som det første “bæredygtighedscertifikatet” DGNB Villa

En 207 kvadratmeter stor etplansvilla med en klimabelastning over gennemsnittet har fået ny DGNB-certificering. Concito advarer mod klimabelastningen fra netop denne type boliger.

Huset i Vonsild har trods størrelsen på 207 kvadratmeter som det første fået mærkningen DGNB Villa. PR-foto: milton Huse.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri lancerede i starten af 2023 certificeringen DGNB Villa. En ordning målrettet almindelige en-familiehuse. Det første hus, som har fået certificeringen, er et etplans hus i Vonsild syd for Kolding på 207 kvadratmeter.

Det er parcelhuse af præcis den type, som Concito advarer mod i en ny analyse. For de store parcelhuse har en massiv negativ påvirkning af både klima og biodiversitet.

Parcelhusområder er dobbelt så klimabelastende som andre boligområder, fremgår det af Concito-analysen, der blev offentliggjort i slutningen af maj.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: