Et summende dansk bæredygtighedsmiljø var torsdag samlet til Sustain Awards på Langelinie Pavillonen i København.
I pausen fangede vi på Sustain Report nogle af gæsterne til et par hurtige spørgsmål om bæredygtighed.

Camille Rannes – head of strategy hos We Love People
Hvorfor er du taget til Sustain Awards?
– Jeg er her i dag, dels fordi vi er en lille medsponsor på eventet, men også fordi vi skulle præsentere og lancere vores pilotprojekt.
Hvad oplever du er den største udfordring i din branche lige nu, når det kommer til bæredygtig omstilling?
– Det er nok i to dele – der er dels det, at vi arbejder med denne her tanke om, at bæredygtig transformation kræver bæredygtig kommunikation, og det er de to udfordringer, vi står overfor.
– Både over for virksomhedernes bæredygtige transformation, som jo for nogle er godt i gang og for andre relativt ligetil – og for en stor del en kæmpe udfordring at komme i gang med at eksekvere den transformation, det kræver. Der ligger hele den opgave, der til dels ligger i, at vi hjælper virksomhederne med at få sat det i system og gøre sig de rigtige tanker. Den anden udfordring at sikre sig, at man får kommunikeret, omkring de ting man gør, de initiativer man sætter i gang, og ikke mindst de resultater man når.

Jeanette Dehliz – Office Manager og PA hos Global Compact Denmark
Matilde Vibe Pedersen Student Assistant hos Global Compact Denmark
Alexander Sienczah Knudsen – praktikant hos Global Compact Denmark
Hvorfor er I taget til Sustain Awards?
Jeanette Dehliz:
– Det er for mit eget vedkommende, første gang jeg er til award-showet. Jeg synes jo, det er dejligt, at man også er begyndt at hylde både virksomheder, enkeltpersoner og initiativer, som tager ejerskab og som sætter fokus på den her dagsorden, som jeg jo synes, er den vigtigste af alle.
Læs også: – Jeg kan ikke bare sætte mig i et hjørne og pege fingre af, hvor grelt det står til
– Og så er vi her også fordi, vi er så heldige, at vi har en kollega, der er nomineret til ‘Årets Håb’,
Matilde Vibe Pedersen:
– Og så det også fedt at høre inspirerende oplæg. Vi synes, det er et godt program, hvor også nogle af vores medlemsvirksomheder som FLSmidth og Velux taler. Det er fedt at høre fra nogle, der sidder i de lidt øvre lag i virksomhederne og høre mere om deres initiativer – og udfordringer.
Hvad oplever I er den største udfordring i jeres branche lige nu, når det kommer til bæredygtig omstilling?
Jeanette Dehliz:
– Det, jeg især har berøring med i mit virke, er, SMV’er, der ringer ind med spørgsmål om, hvad det vil sige at tilslutte sig og arbejde med de ti principper, vi har hos Global Compact. Det, jeg desværre kan fornemme, er, at der kan være en tendens til, at det er de mindre afdelinger, der sidder med så en opgave – og det bliver det nødt til fremadrettet.
Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talere til Sustain Awards
Hvad kan vi gøre for at løse den udfordring?
Jeanette Dehliz:
– Det bliver nødt til at være sådan, at man hele vejen igennem fra ledelsen til produktionen, og hvad der ellers er af afdelinger, skal forstå, hvad det vil sige at arbejde med bæredygtighed inden for deres område. Ellers kommer ejerskabet ikke til at fungere, hvis samtalen kun er noget der foregår hos direktionen. Menig medarbejder skal med, ellers ender vi med at tabe nogen.
Matilde Vibe Pedersen:
– Det er vigtigt, at arbejdet ikke bare ligger hos en bæredygtighedsafdeling i kælderen. Det er afgørende med noget mere peer-learning. Det er også noget af det, vi prøver at skabe et fundament for hos Global Compact Denmark: At man kan dele sine succeser, men også de problematiske områder.
Alexander Sienczah Knudsen:
– Behovet for rapportering tror jeg fylder rigtigt meget. Ikke mindst hos SMV’erne, hvor afdelingerne godt kan være mindre. Jeg tror, at alle leder lidt efter nogle redskaber, også selvom der selvfølgelig allerede er en masse initiativer, man kan benytte sig af. Det gælder om at få dem formuleret og gøre området mere lettilgængeligt.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
