Anders Planck-Hendriksen er senior konsulent hos PwC i afdelingen ‘Sustainability solutions’.
– Han er morgendagens stjerne inden for sustainability-området med et unikt fokus på menneskerettigheder, siger Frances Lu, der er head of sustainability- & ESG-rådgivning hos PwC.
Hun har indstillet 30-årige Anders Planck-Hendriksen til prisen ‘Årets Sustainability Håb’.
Frances Lu tilføjer:
– Dette er et særligt vigtigt område, eftersom menneskerettigheder fylder mere i den regulative sfære hos EU og flere virksomheder vil lede efter eksperter, der kan imødekomme den udvikling.
Anders Planck-Hendriksen fortæller, at hans passion netop ligger i spændingsfeltet mellem erhvervsliv og menneskerettigheder – et emne, han også skrev speciale om.
Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen d. 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.
Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talerne til Sustain Awards
Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Håb’-prisen, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde og finde ud af, hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.
Og denne gang har vi altså talt med Anders Planck-Hendriksen.
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg arbejder med at imødekomme øgede forventninger fra blandt andet investorer, lovgivere og kunder i forhold til erhvervslivets tilgang til bæredygtighed og samfundsansvar, siger Anders Planck-Hendriksen, hvis arbejdsområder varierer mellem alt fra strategiarbejde og due diligence til rapporteringsprojekter.
Han tilføjer:
– Gennem det seneste års tid har jeg hjulpet kunder med alt fra udarbejdelse af væsentlighedsanalyser og strategi-benchmarking, beregning af klimaaftryk, udvikling af politikker med forankring i organisationen samt bæredygtighedsrapportering og rådgivning omkring ansvarlige leverandørkæder. For nylig arrangerede jeg desuden et seminar med fokus på erhvervslivets ansvar for menneskerettigheder og nylige udviklinger på området.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Jeg er drevet af at hjælpe virksomheder med at integrere bæredygtighed og samfundsansvar ind i deres strategi-, risikostyrings- og beslutningsprocesser, siger Anders Planck-Hendriksen.
Han tilføjer:
– Min passion ligger i spændingsfeltet mellem erhvervsliv og menneskerettigheder, og jeg er især optaget af en omstilling af den private sektor – og samfundet generelt – som ikke blot er miljømæssigt bæredygtig, men også socialt bæredygtig. Det gælder ikke mindst i nogle af den grønne omstillings nøgleindustrier, der udfordres på at sikre ansvarlige forhold i deres værdikæder.
Læs også: – At fortsætte med business as usual er simpelthen ikke længere en mulighed
En stor del af hans arbejde går blandt andet lige nu med at følge med i alle EU’s udspil omkring bæredygtighed, rapportering og ansvarlige investeringer – herunder udviklingen af en social EU-taksonomi og et EU-direktiv for lovpligtig ’human rights due diligence’.
– Der er rigtigt mange udfordringer ved at skabe meningsfulde rammer på dette område, men jeg tror på, at disse instrumenter bliver vigtige for at sidestille social- og miljømæssig bæredygtighed, og i forhold til at dirigere kapital imod socialt bæredygtige aktiviteter, siger Anders Planck-Hendriksen.
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg vil gerne være med til at skabe håndgribelige forandringer og hjælpe vores kunder med at arbejde ikke blot med deres ESG-risici, men også med de muligheder, der kan skabe konkurrencefordele, når bæredygtighed forankres i strategi- og beslutningsprocesser, siger Anders Planck-Hendriksen.
Han tilføjer:
– Jeg glæder mig især til at hjælpe vores kunder med at imødekomme de kommende EU-udspil om menneskerettigheder og en social taksonomi.
- De endeligt nominerede afsløres 6. oktober.
- Vinderen findes 14. oktober til Sustain Awards 2021.
- Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
- Læs her om vores stærke jury, der udvælger vinderne.
- Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Med levetidsforlængelse bliver tablets og telefoner mere bæredygtige
I mange virksomheder er det fast procedure at udskifte tablets og telefoner hvert andet eller tredje år. Det giver en helt unødig belastning af klima, miljø og ressourcer.

Erhvervsorganisationer og NGO’er i kamp om due diligence
Alle erklæringer sig principielt enige i ideen bag det kommende direktiv om due diligence. Mens EU’s institutioner forsøger at nå til enighed, trækker erhvervsorganisationer og NGO’er i hver sin retning. Erhvervsorganisationer advarer mod for detaljerede regler.

Bygherrer og virksomheder bag hensigtserklæring om øget genbrug
Der er et stort potentiale for at styrke genbrug og genanvendelse i byggeriet, men det kræver at både udbud og efterspørgsel er til stede. 14 bygherrer og 12 byggefirmaer har givet håndslag på fælles indsats.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
