Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Udfordring at få bæredygtigheds-strategien til at leve blandt medarbejderne

Vi skal dele vores viden, lyder det fra deltagere ved Sustain Awards 2021.

Sustain Awards 2021 samlede det danske sustainability-miljø. Foto: Teis Bruno

Et summende dansk bæredygtighedsmiljø var torsdag samlet til Sustain Awards 2021 på Langelinie Pavillonen i København.

I pausen fangede Sustain Report nogle af gæsterne til et par hurtige spørgsmål om deres arbejde og bæredygtighed.

Marina Kahle

Business development & project management hos Tania Ellis – The Social Business Company

Foto: Teis Bruno

Hvorfor er du til Sustain Awards?

– Jeg er her for at følge med i, hvad der sker i CSR- og bæredygtighedsuniverset i Danmark og samtidig blive inspireret af de forskellige oplægsholdere. Det er altid interessant at høre nogle forskellige synspunkter og få flere inputs. Det var for eksempel meget spændende at høre om de forskellige tilgange til investering i finanssektoren.

Hvad er den største udfordring i din branche på bæredygtighedsområdet?

– Det er, hvordan vi kommer i gang med arbejdet med den grønne omstilling og bæredygtigheden. Vores virksomhed rådgiver hver dag virksomheder, men vi forsøger også at inspirere folk og hjælpe dem, der arbejder med bæredygtighed i hele branchen. Vi forsøger at give dem værktøjer og viden, så de kan træffe de rigtige beslutninger. Når de så har fundet den strategi, der skal til for at bevæge deres virksomheder i den rigtige retning, er udfordringen ofte at komme i gang med selve arbejdet og motivere medarbejderne til at implementere strategien, så den bliver gjort levende i virksomheden.

Hvordan griber vi bedst udfordringen an?

– Det er vigtigt, at vi har nogle rollemodeller, der viser, hvordan de har løst udfordringerne. Mennesker, der som jeg arbejder med agendaen i hverdagen, har nemmere ved at få folk i gang med bæredygtighedsarbejdet og få dem til at arbejde sammen om samme problemstillinger. Det kan være helt lavpraktisk, hvor folk fortæller hinanden, hvordan de løser opgaverne i deres respektive virksomheder. Måske man endda kan løse udfordringer sammen, selv om man ikke arbejder i samme virksomheder. Det er konkret vidensdeling.

Jacob Bodsgaard

ESG-konsulent i Primdal – ESG Strategy & Risk Management

Foto: Teis Bruno

Hvorfor er du til Sustain Awards?

– Jeg fik muligheden for at kigge forbi, og det er en god måde at høre om de ting, der er sætter dagsordenen inden for bæredygtighedsområdet.

Hvad er den største udfordring i din branche på bæredygtighedsområdet?

– Lige nu er det at finde rundt i alle de nye initiativer og nye dagsordener, der dukker op hver dag. De nye regler kræver, at jeg sætter mig ind i dem, så jeg bedst muligt kan få vejledt vores klienter og kunder korrekt, så de kommer godt gennem junglen af regler.

Hvordan griber du den udfordring an?

– Det gør jeg ved langsomt at få udredt junglen, så jeg bliver klogere på alle reglerne. At vi hele tiden skal være opdaterede på regler og initiativer, stiller store krav til alle professionelle på bæredygtighedsområdet. Men, når vi er opdaterede, kan vi vejlede vores kunder bedst muligt.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.