– Jeg er drevet af at være en del af løsningen i opbygningen af den CO2 neutrale økonomi, som vi har brug for, for at sikre, at økosystemet kan overleve.
Sådan lyder det fra Gareth Scheerder, 32 år, Environment & Climate Manager ved Pandora. Han har blandt andet etableret Pandoras baseline, og så har han udarbejdet smykkevirksomhedens klimamål. Fremover skal han også stå i spidsen for at måle Pandoras scope 3 aftryk.
Gareth Scheerder har i løbet af kort tid sat et væsentligt aftryk på Pandoras bæredygtighedsarbejde, og derfor er han indstillet som Årets Sustainability Håb af Johan Melchior, Director External Relations, på vegne af Pandora. Læs hele teksten til indstillingen sidst i artiklen.
Min primære opgave har været at bygge vores tilgang til klimaforandringerne
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg er ansvarlig for at drive vores arbejde med miljø- og klimaændringer. Ud over at arbejde med affald, vand og andre centrale miljøspørgsmål har min primære opgave været at bygge vores tilgang til klimaforandringerne. I 2019 beregnede jeg vores udledning af drivhusgasser i scope 1 og 2. Det var en spændende opgave, der dækkede Pandoras håndværksfaciliteter, kontorer, lagre og over 1000 detailforretninger. Med udgangspunkt i de nye beregninger var jeg med til at formulere tre klima mål:
- Comitted i at sætte Science-Based Target for at reducere udledning på tværs af vores værdikæde
- Brug 100 procent vedvarende energi i to håndværksfaciliteter hos Pandora i 2020
- CO2-neutrale i Pandoras egne operationer i 2025: håndværksfaciliteter, ejede og drevne butikker, distributionssteder og kontorer.
– Fremover står jeg i spidsen for at lede Pandoras indsats for at nå disse mål. Det inkluderer også arbejdet med Life Cycle Analyse (LCA) med eksperter, som skal måle virksomhedens scope 3 aftryk og identificere måder til at reducere emissioner på tværs af vores værdikæde.
Den private sektor har enorme ressourcer til gearing, og jeg vil frigøre det potentiale til at skabe forandringer
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Jeg er først og fremmest drevet af at beskytte planeten for fremtidige generationer. Som en ivrig vandrer ønsker jeg, at andre skal kunne nyde den smukke natur, som denne planet har at tilbyde. Jeg er drevet af at være en del af løsningen i opbygningen af den CO2 neutrale økonomi, som vi har brug for, for at sikre, at økosystemet kan overleve. Jeg tror, at alle stakeholders har vigtige roller at spille. Den private sektor har enorme ressourcer, og jeg vil frigøre det potentiale til at skabe forandringer. Desuden tror jeg, at virksomheder vil mislykkes, hvis ikke de prioriterer bæredygtighed.
Jeg er motiveret at at sikre, at Pandora gør sin del
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg er her for at lave forandringer. For mig betyder det, at jeg skal have indflydelse på de grundlæggende måder, en virksomhed driver forretning på, som på langt sigt styrker virksomheden, mens den er modstandsdygtig og værdiskabende i overgang mod en CO2 neutrale økonomi. Jeg er motiveret af at sikre, at Pandora gør sin del ved at tilpasse Pandoras mål og værdier med målene i Parisaftalen og målene for bæredygtig udvikle.
Hvis I har spørgsmål eller er mere interesseret i Gareth Scheerder arbejde, så er han på LinkedIn.
Indstilling af Gareth Scheerder
Gareth Scheerder sidder i Pandoras kommunikations- og bæredygtighedsteam og leder vores miljø- og klimaindsatser. Trods sin unge alder har han i løbet af kort tid sat et meget væsentligt aftryk på Pandoras bæredygtighedsarbejde og -profil.
Således kortlagde og beregnede han i 2019 Pandoras scope 1 og 2 drivhusgasudledninger. Det dækker udledninger fra vores produktion i Thailand, vores 2700 forretninger verden over, vores kontorer og lagre. Han udviklede Pandoras metodologi i overensstemmelse med Greenhouse Gas Protocol standarder, og han fik vores data valideret og revideret af Ernst & Young.
Efter at have etableret en baseline for vores udledninger, begyndte Gareth arbejdet med at udarbejde klimamål for virksomheden. Det resulterede i, at Pandora i januar 2020 kunne forpligte sig til tre ambitiøse dekarboniseringsmål for både vores egne operationer (scope 1 og 2) såvel som for vores fulde værdikæde (scope 3):
- I 2020 vil Pandora udelukkende benytte vedvarende energi på vores to produktionsanlæg i Thailand.
- I 2025 vil Pandora være CO2-neutral i egne operationer. Det dækker udledninger fra Pandoras produktion, butikker, distributionssteder og kontorer.
- Pandora har tilsluttet sig Science Based Targets initiative og forpligtet sig til at reducere drivhusgasudledninger i hele vores værdikæde.
Gareth vil lede Pandoras arbejde mod at nå disse mål. Det indebærer blandt andet at måle virksomhedens scope 3 udledninger, at identificere måder at reducere det på og at formalisere denne indsats som et Science Based Target.
Gareth deler gerne sine viden med andre og var blandt andet taler på Ernst & Youngs klimaseminar i marts 2020. Her gav han en præsentation om emnet “How do you get started on carbon accounting?” til over 80 danske fagfolk inden for bæredygtighed.
OBS: Vi oplever stor interesse for at indstille kandidater til Årets Sustainability Håb og har derfor forlænget deadline til d. 2 september.
Hvis I har en medarbejder, som er højst 35 år, og som fortjener at blive Årets Sustainability Håb, skal I blot lave en indstilling på 100-300 ord, hvor I fortæller, hvad kandidaten arbejder med i forhold til sustainability – og hvorfor det fortjener en pris. Juryen for Sustain Awards udvælger tre vindere af prisen.
Vi har desuden brug for kandidatens:
Navn, alder, titel og email.
Det hele skal sendes til tine@sustainreport.dk.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
