Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Indstillet til Årets Sustainability Håb: Anna Pattis, Grundfos

Mød Anna Pattis, Grundfos, der er indstillet til Årets Sustainability Håb.

SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

– Det er ikke så meget en karrierevej, men nærmere en passion. Jeg vil bruge min tid på noget, der giver mening.

Sådan lyder det i dagens Q&A med Anna Pattis. Hun er 35 år og arbejder som Lead Product Sustainability Specialist ved Grundfos. Her er hun bl.a. med til at sikre bæredygtige løsninger for kunderne.

Anna Pattis har også drevet et strategiske projekt med det formål at sikre en plan for fuld konvertering af alle firmabiler til elbiler inden 2025 – og derfor er hun indstillet til Årets Sustainability Håb af Janda Campos, Group Director, Sustainability Engagement, på vegne af Grundfos. Du kan læse hele indstillingen til sidst i artiklen.

Jeg kombinerer viden om eco-design og indsigt i den overordnende markedsudvikling

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– I min dagligdag hjælper jeg med udviklingen af bæredygtige produkter. Selv sidder jeg formelt i udviklingsdelen af organisationen, hvor behovet for støtte er stort. Jeg støtter derfor organisationen i den tidlige fase i idéudviklingen og i vores business segment.

– Her kombinerer jeg viden om eco-design, indsigt i den overordnende markedsudvikling (planer af EU Kommissionen, kundeforespørgsler, standarder, generelle trends i marked) og LCA beregninger. Gennem denne kombination kan vi bedre afgøre, hvordan et produkt kan forbedres. Vores produkter har den største miljømæssige fodaftryk af vores aktiviteter, så kontinuerlig optimering af produkterne er afgørende for Grundfos.

Fremtiden skræmmer mig, når jeg læser videnskabelige artikler om klimaforandringer

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Det er ikke så meget en karrierevej, men nærmere en passion. Jeg vil bruge min tid på noget, der giver mening. Jeg elsker naturen og forstår, hvor afhængig vi som mennesker er af den. Vi er nødt til at få et andet forhold til naturen, før vi kan finde en langvarig løsning.

– Fremtiden skræmmer mig, når jeg læser videnskabelige artikler om klimaforandringer og miljøbelastning generelt, mens man ikke ser den handlekraft, der skal til for at skabe den nødvendige forandring. Så jeg skal være en del af denne forandring selv, hvis jeg forventer det samme af andre.

På sigt håber jeg, at der ikke er behov for min rolle længere

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Jeg ser ikke mig selv som den person, der skaber forandring alene (det vil jo være utopisk), men som en lille dråbe i vandet, der får andre til at tænke anderledes og ændre adfærd i den professionelle kontekst.

– Jeg har altid oplevet, at løsninger sker i fællesskab – gennem en kombination af forskellige kompetencer. Min rolle er så at få skubbet forandringer i gang. På sigt håber jeg, at der ikke er behov for min rolle længere, fordi det er blevet en integreret del hos alle.

Hvis I har spørgsmål eller er mere interesseret i Anna Pattis arbejde, så er hun på LinkedIn.

Anna Pattis spiller en særlig rolle i at sikre, at vi leverer på vores mål

Indstilling af Anna Pattis

Hos Grundfos har vi sat os det ambitiøse mål, at vi vil levere banebrydende løsninger på verdens vand- og klimaudfordringer og forbedre livskvaliteten for mennesker. Det kræver en indsats fra alle 19.000 medarbejdere, og specielt 35-årige Anna Pattis spiller en særlig rolle i at sikre, at vi leverer på vores mål.

Hvis vi hos Grundfos skal nå vores mål, er det afgørende, at vi ikke kun arbejder systematisk med at mindske det fodaftryk vores egne aktiviteter efterlader, men at de løsninger vi leverer til verden også er mere og mere bæredygtige. Det er derfor fundamentalt, at vi hele tiden udfordres i alle vores beslutningsprocesser, for at undersøge om det vi gør, kan gøres endnu bedre. I sin rolle som Lead Product Sustainability Specialist, evner Anna at udfordre sine kollegaer til at tænke anderledes og mere bæredygtigt. Dette gør hun ved at støtte produktudviklingsorganisationen i at tænke hele produktets livscyklus ind, allerede fra de tidlige designprocesser, for dermed at sikre, at vi finder ikke kun de mest innovative, men også de mest bæredygtige løsninger til vores kunder.

Og Anna ”nøjes” ikke kun med at sikre bæredygtige løsninger til kunderne. I 2019 var Anna driver på et strategisk projekt for koncernledelsen med det formål at sikre en plan for fuld konvertering af alle firmabiler globalt til elbiler inden 2025. Igennem sit engagement, sin stærke kommunikation og hendes evne til at arbejde på tværs af organisationen, levererede Anna en klar plan til koncernledelsen, for hvordan en konvertering til elbiler kunne opnås. Hendes plan er nu under implementering.

Annas evne til at arbejde i detaljen, samtidig med at hun har en stor forståelse for helheden, er afgørende for at vi i Grundfos når alle vores bæredygtighedsmål.

Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.