Coronakrisen vil være en gamechanger, når det kommer til grøn omstilling, men der mangler en mere ambitiøs politisk debat. Det er meldingen fra en debat hos Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, VL, der torsdag aften afholder VL 2021 Topmøde.
Virksomhederne er nemlig godt klar over, at hvis de vil have deres gang på jord på den anden side af coronakrisen, så er den grønne omstilling ikke til at komme uden om.
– Der er slet ingen tvivl om, at coronakrisen har været en gamechanger, også for den grønne omstilling. Markedet kræver en grøn samvittighed og grønne løsninger hele vejen igennem værdikæden, lyder det fra en af paneldeltagerne, Nana Bule, der er CEO for Microsoft Denmark.
– Det er min klare opfattelse, at virksomhederne er klar, og at de investerer på tværs af sektorer. Men man kunne godt ønske sig endnu flere politiske handleplaner og endnu flere incitamenter omkring den grønne vækst, tilføjer Nana Bule, der også er formand for DI’s klimapolitiske udvalg.
Grøn omstilling er kommet for at blive
Debatten under overskriften ‘Grøn teknologi – når grøn omstilling og digitalisering smelter sammen’ bliver modereret af Clement Kjersgaard, der spørger deltagerne om deres bud på, om den grønne omstilling er en trend, der klinger af, eller om den er kommet for at blive.
– Vi ser BlackRock gå ud og sige, at hvis du ikke har en grøn ansvarlighed, så investerer vi ikke i dig. Jeg er sikker på, det bliver en integreret del af alle virksomheder, hvis de vil have en fremtid, siger Simple Feasts co-founder og CEO Jakob Jønck med reference til den amerikanske investeringsgigants 2020-udmelding om at gøre bæredygtighed til sin nye standard for investeringer.
– Jeg savner en debat om, hvor enorm en mulighed det er for virksomheden at gå den her vej i stedet for at tale om, hvor dyr den grønne omstilling er. Skandinavien har stor mulighed for at være i førertrøjen, men den synes jeg ikke bliver grebet. Det politiske system bruger det i dén grad som sovepude, når de siger, at vi ”lige skal følge med” i stedet for at se på, hvilken enorm mulighed det er, tilføjer Jakob Jønck.
Læs også: Nipper i klimaopråb: Vi bliver kørt over
Nonprofitorganisationen VL, der har eksisteret siden 1965, har selv sat FN’s 17 Verdensmål som mål for sine medlemmer. Temaet ved torsdagens topmøde er digital reshaping, hvilket også er temaet til VL Døgn, der afholdes i oktober.
Forsiden lige nu:

Danske virksomheder i front med bæredygtige investeringer – men rapporteringen halter
Danske virksomheder sætter standarden i den grønne omstilling, viser den globale softwarevirksomhed SAP’s årlige bæredygtighedsundersøgelse. Men de danske ledere famler efter målestandarder og kalder på finansafdelingens assistance.

Verdensmål 15: Danmark svigter naturen på land, selvom løsningen ligger lige for
I 2030 skal der gerne være 30 pct. beskyttet natur i Danmark – pt. er der ikke engang 2 pct. Greenpeace tager os i hånden og gennemgår en status på det 15. verdensmål. Vi skal rette blikket mod landbruget.

Et kilo status på verdensmålene, tak
Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.
Seneste artikler:

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
