Selvom der har været flere eksempler på voldsomme cyberangreb mod virksomheder i de senere år, tænkes sikkerhed ofte ikke ind i udviklingen af nye grønne teknologier.
Kun omkring halvdelen af de virksomheder, der er i gang med deres grønne omstilling svarer, at de indtænker cybersikkerhed i processen (53 pct.). Lidt under halvdelen (48 procent) svarer, at de i mindre eller nogen grad er modstandsdygtige overfor cyberangreb, når de anvender nye teknologier.
Det viser en ny spørgeundersøgelse blandt 80 cyberansvarlige i virksomheder, der arbejder med energiforsyning, naturressourcer eller industriprodukter, som er foretaget af Epinion for Deloitte.
Men cybersikkerhed burde være højere på dagsordenen hos virksomhederne, mener leder af Deloitte Cyber Risk, Serdar Cabuk. Det skyldes, at grønne løsninger ofte bygger på ny teknologi, som er koblet op til internettet.
– Manglende sikkerhed er en bremseklods for enhver form for innovation. Det gælder også for udviklingen af nye grønne teknologier. Ingen ønsker at bruge løsninger, som har sårbarheder, og derfor kan det hæmme de klimavenlige initiativers udbredelse og succes, hvis sikkerheden ikke er i orden, siger Serdar Cabuk i en pressemeddelelse.
De cyberansvarlige i store danske virksomheder, som Deloitte har interviewet fortæller, at cybersikkerhed og arbejdet med den grønne omstilling er frakoblet hinanden og derfor har en begrænset berøringsflade.
Dermed er virksomhederne ved at begå samme fejl, som var på spil i en tidligere trnasformationsproces, mener Serdar Cabuk.
– Da virksomheders digitale transformation tog fart for 10 år siden, tænkte kun de færreste på cybersikkerhed. Først senere gik det op for ledelserne, at sikkerhed er en grundlæggende del af enhver ny teknologi og innovation, som jo også er hjørnestenene i den grønne omstilling. Mange af de store hackerangreb, vi ser i dag, opstår, fordi man har udviklet et system uden at indarbejde cybersikkerheden fra starten, siger han i meddelelsen.
Det skyldes blandt andet, at organisationer fokuserer intensivt på at nå et givent mål fremfor at lukke sikkerhedsbrister, samt at it-sikkerhed og grøn omstilling ved første øjekast ikke synes at have meget med hinanden at gøre.
– Indbygget sikkerhed bør anvendes systematisk, så den grønne omstilling ikke medvirker til at skabe sårbare systemer og teknologer, der giver hackere og industrispioner frit spil, siger Serdar Cabuk.
Forsiden lige nu:

Typehusgigant retter ind efter kritik af deres nedrivningsiver
Uetisk og usmageligt, når HusCompagniet i deres iver for at sælge nybyggede huse har kaldt gode og solide huse nedrivningsklare, siger Arkitektforeningens direktør.

Forbrugerjurist: HusCompagniets løfter om bæredygtighed kan ikke holde til en sag
HusCompagniet har efter alt at dømme været på den gale side af linjen for greenwashing. Efter Sustain Reports spørgsmål har virksomheden slettet hele menupunktet om bæredygtighed fra hjemmesiden.

Danskerne demonstrerer for biodiversiteten
Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Tusindvis af borgere samles for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30 procent beskyttet natur i 2030.
Seneste artikler:

Departementschef skal afløse Möger
Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Djøfs lederpris 2023 går til leder med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion
I år kunne Rune Petersen, chef for innovation og investeringer hos Pelican Self Storage, tage imod titlen som årets bedste leder.

Seges Innovation ansætter Niras-profil som ny topchef
Efter årtier i Niras træder Tom Heron fra august til som administrerende direktør for Seges Innovation P/S. Samtidig runder den uafhængige virksomhed sit første årsregnskab.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
