Selvom der har været flere eksempler på voldsomme cyberangreb mod virksomheder i de senere år, tænkes sikkerhed ofte ikke ind i udviklingen af nye grønne teknologier.
Kun omkring halvdelen af de virksomheder, der er i gang med deres grønne omstilling svarer, at de indtænker cybersikkerhed i processen (53 pct.). Lidt under halvdelen (48 procent) svarer, at de i mindre eller nogen grad er modstandsdygtige overfor cyberangreb, når de anvender nye teknologier.
Det viser en ny spørgeundersøgelse blandt 80 cyberansvarlige i virksomheder, der arbejder med energiforsyning, naturressourcer eller industriprodukter, som er foretaget af Epinion for Deloitte.
Men cybersikkerhed burde være højere på dagsordenen hos virksomhederne, mener leder af Deloitte Cyber Risk, Serdar Cabuk. Det skyldes, at grønne løsninger ofte bygger på ny teknologi, som er koblet op til internettet.
– Manglende sikkerhed er en bremseklods for enhver form for innovation. Det gælder også for udviklingen af nye grønne teknologier. Ingen ønsker at bruge løsninger, som har sårbarheder, og derfor kan det hæmme de klimavenlige initiativers udbredelse og succes, hvis sikkerheden ikke er i orden, siger Serdar Cabuk i en pressemeddelelse.
De cyberansvarlige i store danske virksomheder, som Deloitte har interviewet fortæller, at cybersikkerhed og arbejdet med den grønne omstilling er frakoblet hinanden og derfor har en begrænset berøringsflade.
Dermed er virksomhederne ved at begå samme fejl, som var på spil i en tidligere trnasformationsproces, mener Serdar Cabuk.
– Da virksomheders digitale transformation tog fart for 10 år siden, tænkte kun de færreste på cybersikkerhed. Først senere gik det op for ledelserne, at sikkerhed er en grundlæggende del af enhver ny teknologi og innovation, som jo også er hjørnestenene i den grønne omstilling. Mange af de store hackerangreb, vi ser i dag, opstår, fordi man har udviklet et system uden at indarbejde cybersikkerheden fra starten, siger han i meddelelsen.
Det skyldes blandt andet, at organisationer fokuserer intensivt på at nå et givent mål fremfor at lukke sikkerhedsbrister, samt at it-sikkerhed og grøn omstilling ved første øjekast ikke synes at have meget med hinanden at gøre.
– Indbygget sikkerhed bør anvendes systematisk, så den grønne omstilling ikke medvirker til at skabe sårbare systemer og teknologer, der giver hackere og industrispioner frit spil, siger Serdar Cabuk.
Forsiden lige nu:

Solcelleparker med sidegevinster sikrer Better Energy godt naboskab
For Better Energy er godt naboskab centralt, og udbygningen med vedvarende energi skal ikke ske på bekostning af klagemulighederne, mener energiselskabet.

Ny WSP-afdeling: Vi skal være de bedste til at styrke bæredygtig konkurrencekraft
Nye certificeringer og EU-lovgivning vinder frem med stigende ESG-krav til alle sektorer. Derfor åbner WSP Danmark nu en ny ESG-afdeling med store ambitioner. Den nye leder løfter sløret.

Regnbueflag stryger til tops i prideugen – men mange LGBT+medarbejdere er diskrete
Især de store internationale virksomheder bakker om priden. Men i virksomhedernes dagligdag er der plads til forbedring. Heteromænd sidder tungt på på toplederposter.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
