Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Vi kan ikke vinde over kriserne – men teknologisk omstilling skal lære os at leve med dem

ATVs’ årsmøde satte fokus på jordens tyndslidte ressourcer og behovet for robust, kriseberedt omstilling af samfundet. Professor Katherine Richardson tog store ord i brug, mens ministeren foretrak små skridt.

Professor i biologisk oceanografi Katherine Richardson gik i kødet på kriserne og kiggede frem mod fremtidens omstilling til ATV's årsmøde. Foto: Camilla Schiøler/ATV.

- Jeg er lidt allergisk overfor, at vi hele tiden taler om løsninger. Fordi det får det til at lyde som om, vi er hævet over naturen. Men vi har mistet vores uskyld, vi kommer aldrig tilbage, lyder det kontant fra Katherine Richardson, professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre på København Universitet.

Der bliver stille et øjeblik i DGI-byen. Den næsten komiske stemningsfulde fornemmelse af et omklædningsrum fyldt med holdspillere efter en sommer, hvor iver og gensyn sætter mundtøjet i gang, forstummer.

Fordi den samlede flok fra den akademiske elite, teknologiske ledere og erhvervslivet var rørende enige med professorens bemærkning, da hun indtog talerstolen til Akademiet for Tekniske Videnskabers Årsmøde.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: