– Verdensmålene er så småt på vej tilbage på medieagendaen efter fald i marts og april, siger, Maria Bach, Senior Advisor & Global Goals Specialist Infomedia.
Hun har kigget dybt i analysevirksomhedens værktøj Global Goals Explorer, som tracker omtalen i redaktionelle og sociale medier af verdensmål og C25 virksomhederne.
– Overordnet så vi et klart skifte i omtalen af verdensmålene omkring den 12. marts (efter nedlukningen af store dele af samfundet, red.) i både aviser og på sociale medier. Derefter talte vi mere om corona, sundhed og trivsel, siger Maria Bach og tilføjer:
– Så hvor vi så, at marts startede stærkt med massiv omtale af verdensmålene, blandt andet på grund af omtalen af ligestilling i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, dykkede omtalemængden med cirka 50 procent på redaktionelle medier fra den 13. marts. Vi ser samme massive fald på sociale medier inden for specielt omtalen af klima, men her tog debatten om sundhed allerede fart omkring den 8. marts.
Og agendaen om corona tog fortsat næsten al opmærksomheden i marts og ind i april.
– Resten af marts og indtil den 20. april har vi oplevet et jævnt dalende niveau af omtaler af verdensmålene, men vi ser en tendens til, at de stiger igen efter den 21. april.
Omtalen af verdensmål 3 i raketvækst
Særligt et verdensmål, og emner relateret til det, er dog naturligt nok blevet trukket mere ind i rampelyset af coronakrisen. Det drejer sig naturligvis om verdensmål 3 om sundhed og trivsel.
– Når vi kigger på omtalerne før den 12. marts i avisernes spalter, fyldte verdensmålet Sundhed og trivsel 3,5 pct. af omtalerne. Når vi kigger på omtalerne efter den 13. marts til den 21. april fylder samme verdensmål 12 pct. Kigger vi på sociale medier fyldte sundhed og trivsel hele 20 pct. af omtalerne i samme periode og er det klart mest omtalte verdensmål, siger Maria Bach og tilføjer:
– Omtalen af Sundhed og trivsel fylder stadig meget (10 pct.) i resten af april, men vi er altså begyndt at tale mere ind i de øvrige verdensmål igen. På sociale medier ser vi en klar tendens til, at vi er begyndt at tale mere om klima og bæredygtig energi igen, og sundheden falder ned som det tredje mest omtalte verdensmål.
Coronakrise eller ej, er de tre mest omtalte verdensmål i Danmark fortsat uforandrede, fortæller Maria Bach.
– Ser vi på hele perioden som et samlet hele ser vi, at de tre mest omtalte verdensmål stadig er omkring klima, ansvarligt forbrug og produktion samt bæredygtig energi på redaktionelle medier. De fylder omkring 18 pct. hver i slutningen af måneden. På sociale medier er det stadig klima, som er mest omtalt, men her ser vi i forlængelse af corona, at sundhed og trivsel er det næstmest omtalte verdensmål, hvor ansvarligt forbrug falder helt ned på en femteplads.
– Inden corona stjal noget af billedet så vi, at klima alene stod for 27 pct. af omtalen af verdensmålene i redaktionelle medier og 20 pct. på sociale medier, så det bliver spændende at følge, om vi kommer tilbage til det niveau, når aftalen om klimaplanen nærmer sig de endelige forhandlinger til juni, slutter Maria Bach.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
