Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Værktøj fra Global Compact rammer skævt, mener CSR-veteran

En ny guide fra Global Compact skal gøre det lettere for virksomhederne at navigere. Men guiden er skåret for hårdt til, og man misser en række af de emner, som virksomhederne bør være opmærksomme på ifølge de helt grundlæggende principper for erhvervsliv og menneskerettigheder.

Værktøjet fra Global Compact har bl.a. fokus på børnearbejde, men en række af de emner, som er en del UN Guiding Principles for Business and Human Rights er ikke medtaget, lyder kritikken. Foto: iStock/saif6996

Hvis værktøjet ‘Business & Human Rights Navigator’, som Global Compact netop har lanceret, er en GPS for virksomheder, så kan det ende med, at virksomhederne farer vild. For værktøjet er fejlbehæftet. Trods gode intentioner, samler værktøjet ikke godt nok op på de helt grundlæggende spilleregler for ansvarlig virksomhedsdrift.

Den krasse kritik kommer fra en af de absolutte CSR-veteraner i Danmark og internationalt, advokaten Sune Skadegaard Thorsen, der siden 1998 har drevet konsulentvirksomheden GLOBAL CSR.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: