Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Udviklingsgeneral revser og roser danske virksomheder: Vi skal overproduktion og overforbrug til livs

Lars Koch har i et halvt år stået i spidsen for udviklingsorganisationen OxfamIbis. Han anerkender, at dansk erhvervsliv er blev grønnere og mere ansvarlige på skattepolitikken. Men vi skal vende prioriteterne, så planeten og mennesker står over afkast, mener han.

Lars Koch blev i foråret generalsekretær i OxfamIbis, hvor han har brugt det meste af sit arbejdsliv. Foto: OxfamIbis/Christel Lundt Simonsen

I debatten om klima og ulighed har Lars Koch i adskillige år været en af de skarpeste stemmer herhjemme. Han har nærmest haft rollen som ‘Mr. Ulighed’, blandt andet med den årlige globale opgørelse af formueuligheden fra OxfamIbis som afsæt. Ofte med et efterfølgende rituelt verbalt medieslagsmål med de liberalistiske økonomer i Cepos.

Efter en afstikker til Mellemfolkeligt Samvirke vendte Lars Koch i foråret tilbage til OxfamIbis, hvor han har arbejdet siden årtusindskiftet. Nu i rollen som generalsekretær for den markante udviklingsorganisation.

Da vi møder ham en eftermiddag sidst i august, er budskaberne noget mindre milde end sensommervejret. Der kommer kras kritik af klimaindsatsen og en dyster påmindelse om verdens tilstand. Men Lars Koch er ikke typen, der er sur for en sikkerheds skyld. På flere områder er der også anerkendelse til danske virksomheder og dansk erhvervsliv.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: