Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Tre virksomheder vinder miljøpris

Foto: Rockwool

Tre virksomheder har modtaget EU’s danske miljøpriser 2020.

Det skete i kategorierne: Miljømanagement, bæredygtige produkter og services samt bæredygtige processer, det skriver Ingeniørforeningen, som uddeler priserne, i en pressemeddelelse.

Sinatur Hotel & Konference fik tildelt miljøprisen i kategorien miljømanagement for implementering af en omfattende bæredygtighedsstrategi. En strategi som desuden har gjort hotelkæden til den første såkaldt B Corp-certificeret i Norden.

Den omfatter bl.a. brug af solpaneler, brug af vindmøllestrøm fra egen vindmølle, bæredygtig indkøbspolitik, fokus på genanvendelse i alle værdistrømme, leverandørsamarbejde om miljørigtig emballage, økologi, samt drift af egen skov.

Hotelkæden har desuden inddraget bæredygtighedsambassadører via en ”Grøn Sinatur app” og et målrettet arbejde med formidling til kunder og øvrige netværk. Resultaterne dokumenteres i et klimaregnskab for hele virksomhedens værdikæde.

Også CEO i Stjernholm A/S, Kaj Stjernholm, modtog EU’s danske miljøpris i kategorien bæredygtige produkter og services. Det skete for udviklingen af et sandvaskeranlæg, som separerer gylle fra sand – op til 99 procent af sandet kan derefter genanvendes i sengebåsene til køer. Den fra-separerede gylle kan sælges til forgasning på biogasanlæg.

En enkelt ko bruger mellem 4,8 og 6,8 ton sand om året, så udover råstofforbruget repræsenterer transport af nyt og brugt sand et meget væsentligt CO2-bidrag. Anlægget kan desuden videreudvikles til brug i anden affaldsbehandlingssammenhæng.

Også en af landets store virksomheder, Rockwool, reddede sig en pris i kategorien bæredygtige processer for udviklingen af en ny smelteteknologi, der bidrager til at reducere CO2-udledningen fra Rockwools danske fabrikker med 70 procent fra 2021.

Den nye smelteteknologi gør det muligt at opvarme smelteovnene med biogas fremfor fossile brændsler. Det kræver meget høje varmegrader at smelte sten om til ikke-brændbar Rockwool stenuld, der kan modstå temperaturer over 1100 grader C.

– Der er et stigende behov for bæredygtige byggevarer i Danmark og med den nye miljøvenlige smelteteknologi bidrager vi til at sikre energieffektive og bæredygtige bygninger. Vi er glade for at kunne yde vores bidrag til en mindre klimabelastning fra byggesektoren og dermed den grønne omstilling i Danmark, forklarede Frank Larsen, adm. direktør i RW-NC, som modtog prisen på vegne af Rockwool Group.

Om EU’s miljøpriser
Formålet med EU’s miljøpriser er at fremme innovative og bæredygtige løsninger på miljøområdet.

Priskonkurrencen har to niveauer. Nationale prisuddelinger og en efterfølgende konkurrence på europæisk plan.

I Danmark forestås konkurrencen af Ingeniørforeningen, IDA, efter aftale med EU-kommissionen og Miljøministeriet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.