Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Her er de tre vindere af verdensmålpris til virksomheder

Bekæmpelse af plastforurening, rensning af vand med solenergi og grøn biotek-løsning.

360 grader prisen
2019-vinderne af 360 grader prisen. Fra venstre er det Steven van der Hoek fra nEuRGO, Neha Mehta fra DESMI EnviRo-Clean og Johan Juul Jensen fra SolarSack.

Hvad skal der til for at skabe en succesfuld virksomhed med fokus på FN’s 17 verdensmål? Det kom der ni gode bud på, da 360 grader prisen for tredje år i træk blev uddelt på Børsen tidligere på ugen.

360 grader prisen 2019 uddeles af Dansk Erhverv sammen med Erhvervsstyrelsen, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Green Network.

Prisen uddeles i de tre kategorier etablerede: virksomheder, start ups og græsrødder. De vurderes ud fra kriterier som nytænkning, bæredygtighed og profitabilitet.

– Vi har set nogle helt utroligt effektfulde løsninger i år, og der har været mange spændende bud blandt de 49 virksomheder, som har meldt sig i opløbet til 360 grader prisen. Det er enormt positivt, for det viser, at virksomheder i større og større grad begynder at se FN’s Verdensmål som en forretningsmæssig mulighed frem for en pligt eller en begrænsning, og derfor glæder jeg mig meget til at følge udviklingen fremover, siger CSR-chef i Dansk Erhverv, Malene Thiele i en pressemeddelelse.

Vinderen i kategorien for etablerede virksomheder blev DESMI EnviRo-Clean, som arbejder på at bekæmpe havplastforurening ved at stoppe forureningen i flodtilløb så tæt på forureningskilden som muligt og samtidig forsøger at genanvende den indsamlede plast til energi eller andre brugbare ressourcer.

– En pris som denne er med til at vise – ikke bare Danmark og Norden, men hele verden, at der finder initiativer sted, både hos vinderne i dag men også blandt de andre deltagere, hvor virksomheder går forrest og gør en positiv forskel for verden. Det sender et signal til myndigheder og investorer om, at nu er det deres tur til at tage ansvar og gøre noget ved de udfordringer, verden står overfor, siger Neha Mehta, som er leder af DESMI EnviRo-Clean.

I start up-kategorien var det SolarSack, som løb med sejren. SolarSack har udviklet en mobil vandbeholder, der kan rense vand ved brug af solens energi. Medstifter i SolarSack, Johan Juul Jensen, håber på at løsningen kan få globale ben at gå på.

– Vores målsætning er, at SolarSack skal nå ud til i hvert fald 1 mia. mennesker, men vi vil rigtig gerne nå ud til 2 mia. mennesker, for så mange er der, der ikke har adgang til rent vand”, siger Johan Juul Jensen i meddelelsen.

I græsrods-kategorien er fokus på unge iværksættere med bæredygtige og innovative projekter, som endnu ikke er kommercialiseret.

Her blev vinderen nEuRGO, som består af et forskerteam med baggrund i bioteknologi, som vil udvikle billige kosttilskud baseret på en antioxidant fra svampe. Det kan forebygge eller udsætte degenerative neurologiske sygdomme som eksempelvis alzheimers, demens og parkinsons syge.

Og prisen er særligt vigtig, når man er i den helt tidlige opstartsfase, siger projektleder i nEuRGO, Steven van der Hoek:

– Fordi vi er i græsrodskategorien betyder dét, at modtage den her pris, at vi er på rette spor, og at der faktisk er nogen, som er villige til at støtte en virksomhed som vores, når vi først er startet op. Det giver os mulighed for at hjælpe med at forebygge eller forsinke degenerative neurologiske sygdomme.

Om 360 grader prisen
Dagens tre priser samt gavepræmier på 10.000 kr. blev overrakt af Thorkil Sonne, stifter og formand for Specialisterne Foundation.

Årets jury bestod af angel- og impact investor, Søren Stig; iværksætter og direktør for tech-festivalen, Marie Louise Gørvild; Rasmus Stuhr Jacobsen generalsekretær i Care Danmark samt iværksætter, angel investor og bestyrelsesmedlem i Vækstfonden, Ilse Jacobsen.

Pernille Berg, som er forskningschef i Fonden for Entreprenørskab, var moderator ved arrangementet, og filminstruktør, forfatter og vært på podcasten Klimatestamentet, Anders Morgenthaler, var dagens indpisker med et oplæg om at virksomhederne i højere grad skal tænke i bæredygtige løsninger.

Forsiden lige nu:

Hostel halverer klimaaftryk

Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.