Over 70 pct. af selskabets omsætning kommer fra bæredygtige løsninger, og 73 pct. af dets investeringer går til bæredygtige løsninger.
Sådan lyder begrundelsen blandt andet for, at franske Schneider Electric år i ligger i toppen af Global 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. Den udgives hvert år af analyse- og medievirksomheden Corporate Knights i forbindelse med Det Verdensøkonomiske Forum.
Men hvad er det egentlig Schneider Electric kan og gør, når det gælder den grønne omstilling?
– Vores mission er at levere digitale løsninger til vores kunder og partnere for at gøre det muligt for dem at opnå en højere grad af bæredygtighed og effektivitet, siger Thomas Träger, selskabets adm. direktør i Danmark med ansvar for den nordiske og baltiske region.
Det foregår blandt andet ved at levere systemer som overvåger og regulerer energiforbruget i bygninger, datacentre, i industrien og for infrastruktur, tilføjer han.
Energieffektivitet står i skyggen af vedvarende energi
Schneiders fokus på løsninger, der sparer på energien, er mildt sagt mindre i vælten end vedvarende energi som vindmøller og solcelleparker. Derfor vakte valget af Schneider Electric som det mest bæredygtige selskab glæde hos Katrine Bjerre M. Eriksen, direktør i Synergi, som er interesseorganisation for bl.a. Danfoss, Rockwool, Velux og Grundfos.
– Først og fremmest stort tillykke til Schneider Electric med en fortjent førsteplads. Det er positivt at se sejren gå til en virksomhed, der som kerneydelse og med stor succes, arbejder for at mindske energispildet, udtalte hun til Sustain Report i forbindelse med nyheden.
Det er rigtigt, at der er behov for mere fokus på energieffektivitet
Ikke overraskende deles den glæde af Thomas Träger.
– Vedvarende energi og energieffektivitet er de to hovedsøjler i kampen mod klimaforandringer, og det er meget positivt, at vi oplever et stærkt fokus på vedvarende energi i Danmark, siger Thomas Träger og tilføjer:
– Men det er rigtigt, at der er behov for mere fokus på energieffektivitet, fordi det repræsenterer en stor mulighed for den nødvendige grønne omstilling. 40 pct. af CO2-udledningerne kommer fra bygninger. Derfor er der meget at hente ved at digitalisere, måle og oversætte den viden til aktiviteter, som kan reducere energiforbruget og CO2-udledningerne. Med eksisterende teknologi, er det ofte muligt at reducere med minimum 30 pct. I mange tilfælde med op til 60 pct., ifølge vores erfaring.
Enhver pålidelig strategi for at omlægge til grøn energi starter med energieffektiviseringer
Selvom Schneider Electric også rådgiver om vedvarende energiløsninger, begynder rådgivningen altid med at fokusere på, hvor man kan spare på energien, fortæller selskabets sustainability-ansvarlige Thomas Schrøder.
– De kilowatt eller kubikmeter naturgas du ikke bruger er altid de bedste, for de har nul CO2-udledning. Så enhver pålidelig strategi for at omlægge til grøn energi mener vi bør starte med energieffektiviseringer. Det viser, at du som virksomhed ikke kun er klar til at købe certifikater, som sikrer grøn energi, eller kompenserer for din udledning, men at du er villig til at investere i den grønne omstilling ved at reducere din udledning.
Fra 2018 til 2020 vurderer Schneider Electric, at selskabets energieffektive teknologier og services har sparet dets kunder for op til 120 millioner ton CO2. Schneider Electric har desuden selv sparet 250.000 ton CO2 i de seneste to år ved at skifte til vedvarende energi.
Rådgiver Velux om omlægning til grøn energi
Et af selskabets services er at rådgive virksomheder om, hvordan de omlægger til vedvarende energi fra nyopførte vindmølle- eller solcelleparker.
I 2020 rådgav vi om mere end 30 PPA’er i Danmark
Aftaler som dem kaldes power purchasing agreements (PPA’er) og går typisk ud på, at en virksomhed binder sig til at aftage al eller dele af den vedvarende energi et anlæg producerer i en bunden årrække på ti eller tyve år.
– Vi genererer ikke selv vedvarende energi selv, men vi har en konsulentdel, som analyserer mulighederne for at lave PPA’er på vegne af vores kunder. I 2020 rådgav vi om mere end 30 PPA’er i Danmark på baggrund af over 1.500 tilbud fra virksomheder, der ville bygge solcelleparker og vindmølleparker. Det siger noget om, hvor meget der er at tage stilling til, så vi rådgiver kunderne med vores specialviden, så de laver aftaler, der sikrer, at den vedvarende energi de får er effektiv og pålidelig.
Vores samarbejde går på, hvordan Velux bliver 100 pct. CO2-neutral
Senest er Schneider Electric valgt som partner af Velux Gruppen med henblik på at rådgive og identificere muligheder, der passer til virksomhedens behov.
Det nye partnerskab skal sikre, at Velux Gruppen gennem indkøb af strøm fra vedvarende energiprojekter når målet om 100 pct. grøn strøm i 2023 og klimaneutralitet i 2030 (for scope 1 og 2).
– Ligesom Ørsted og Chr. Hansen, der også har været i toppen af listen over de mest bæredygtige virksomheder, er Velux en af de ledende virksomheder på bæredygtighedsområdet, siger Thomas Träger og tilføjer:
– Vores samarbejde går på, hvordan Velux bliver 100 pct. CO2-neutral, når det gælder
al elektricitet. De har høje standarder og produktionssteder i mange lande, så det er en kompleks opgave at indgå PPA’er for dem alle.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
