Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Synergi tilslutter sig europæisk lobby for energieffektivisering

Energilobby får flere europæiske muskler til at påvirke dagsordenen om energieffektivitet.

Bendt Bendtsen og Katrine Bjerre M. Eriksen står i spidsen for Synergi, som nu bliver en del af et bredere europæisk netværk.

Kun 10 pct. af EU’s bygninger er energieffektive. Det skal der laves om, hvis EU skal nå sine forpligtelser i Paris-aftalen. Bygningsmassen står nemlig i dag for 40 procent af den globale CO2-udledning.

Nu tilslutter interesseorganisationen Synergi sig et europæisk initiativ for at fremme den dagsorden i organisationen Renovate Europe.

– I Bruxelles siger de “energy efficiency first”, og EU har sat mål for, hvor meget de enkelte medlemslande og hele EU skal spare på deres energi frem mod 2030. Samtidig er det i høj grad på det europæiske marked, at afsætningen af de grønne teknologier sker,  siger Katrine Bjerre M. Eriksen, direktør i Synergi i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Derfor er arbejdet i Bruxelles med særligt bygnings- og energieffektivitetsdirektivet afgørende for, at EU når i mål med sine forpligtelser i Paris-aftalen, men også i den grad vigtig for eksporten af dansk grøn energiteknologi og beskæftigelse.

Renovate Europe er en del af den europæiske interesseorganisation EuroACE, der har medlemmer som Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux, som også er medlemmer af Synergi, foruden Daikin, Saint-Gobain, United Technologies og andre store internationale virksomheder.

Tre danske medlemmer af Europa-Parlamentet; Pernille Weiss (C), Morten Helveg Petersen (B) og Karen Melchior (B) er blandt de MEP’ere, der arbejder tæt sammen med Renovate Europe, og som har skrevet under på at fremme energieffektiviseringen i EU.

– Vi er glade for at byde Synergi velkommen i Renovate Europe. Danske virksomheder har i mange år været frontrunners inden for energieffektivitet, og vi har længe haft et godt samarbejde med de danske europaparlamentarikere. Vi kommer først i mål, hvis hele EU trækker i samme retning – og derfor er det vigtigt, at vi også får de nordiske medlemslande med, siger Adrian Joyce, direktør i Renovate Europe.

Helt konkret kommer samarbejdet i første omgang til at handle om implementeringen af bygnings- og energieffektivitetsdirektivet i 2020 samt revideringen af de to samme direktiver i den nuværende parlamentsperiode.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.