Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Svanemærket skærper kravene til nybyggeri – især med fokus på klima og cirkulær økonomi. Svanemærkede huse i bofællesskabet ”Skråningen” i Lejre. Foto: Miljømærkning Danmark.

Den lille grønne svane har længe været et mærkat for den grønne samvittighed, når byggesektoren sigter mod at træffe bedre valg for miljø, klima og de mennesker, som skaber rammerne og flytter ind.

Nu kommer der for alvor luft under vingerne for Svanemærkets mission med nye stramninger, der for alvor skal få bugt med enorme affaldsbyrder og sorte aftryk på energikontoen og materialelisten.

Svanemærket har derfor fremsat nye krav på flere områder og skærpet de eksisterende kravene til nybyggeri. Der er især skruet op for ambitionerne i forhold til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet, oplyser Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: