Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Styrelse overvejer at trække støtten til det mest brugte LCA-værktøj

Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte. 

Fra nytår har alle byggerier over 1000 kvadratmeter skullet udarbejde en livscyklusvurdering. Foto: iStock/Alexander Farnsworth

Blot tre måneder efter kravet om, at der skal udarbejdes livscyklusvurderinger(LCA) for alle større nye byggerier er trådt i kraft, har Social- og Boligstyrelsen indledt en dialog med BUILD, der har udviklet det mest anvendte værktøj, LCA-Byg, med støtte fra for styrelsen.

Styrelsen frygter, at støtten til LCA-værktøjet kan være i konflikt med EU’s statsstøtteregler. Derfor kan der blive tale om, at støtten trækkes tilbage.

Social- og boligministeriet og BUILD afviser at kommentere på en mulig sag om en konflikt med EU-lovgivningen og fremtiden for LCA-værktøjet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: