Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

SDU investerer millioner i elitecenter med solen i centrum

Nyt eliteforskningscenter skal udvikle nye teknologier til at høste, lagre og bruge solenergi. Alle fagligheder er i spil for at sikre udvikling, anvendelse og accept i samfundet.

Professor Morten Madsen har i ti år forsket i solenergi og skal nu lede et nyt elitecenter, der skal forene faglighederne omkring forskningen i solenergi. Foto: SDU.

Mens energipriserne presser som aldrig før, lokker foråret med forstærkninger: Solen. På kun tre timer bliver Jordens overflade nemlig bestrålet af Solen i et omfang, der svarer til verdens årlige energiforbrug.

Men lige nu udgør solenergi kun fire procent af verdens samlede strømproduktion, der er med andre ord et stort potentiale for at rykke den procent op - til gavn for både energiuafhængighed og som en klimavenlig guldgrube for den grønne omstilling.

Derfor er solen i centrum på Syddansk Universitets nye eliteforskningscenter "SCC Elite Centre on Solar Energy Conversion and Storage (SOLEN)", oplyser SDU.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: