Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Samsø modtager stor klimapris

FN hylder Samsø som foregangs-samfund i klimakampen.

Samsø Kommunes 10 havvindmøller. Foto: iStock

Samsø modtager som det første lokalsamfund nogensinde FN’s Global Climate Action Awards.

Det oplyser FN i en pressemeddelelse.

– Vinderne af 2021 FN’s Global Climate Action Awards giver håndgribelige beviser på, at løsninger til at tackle klimakrisen eksisterer, kan imiteres og hurtigt opskaleres. Det er sådan, inspirerende lederskab ser ud, siger Patricia Espinosa, FN-klimachef, i pressemeddelelsen.

At FN hædrer Samsø, skyldes øens overgang fra fossile brændstoffer til vedvarende energi.

Patricia Espinosa fortsætter:

– Den danske ø, Samsø, har fuldstændig forvandlet deres energisystem fra fossile brændstoffer til vedvarende energi og bliver dermed verdens første vedvarende energi-ø.

Samsøs bæredygtige tiltag

FN beskriver, hvordan samsingerne kan bryste sig af at være blevet karbonneutrale og have sikret 100 procent lokalt ejerskab over investeringerne i vedvarende energi.

Samsø har blandt andet investeret i vindmøller og elektriske køretøjer samt lanceret Samsø Energiakademi. Akademiet har til formål at inspirere ledere, regeringer og andre aktører til at blive mere bæredygtige. Det sker med udgangspunkt i de erfaringer, Samsø Kommune har gjort sig.

Samsøs udvikling har ikke blot reduceret klimapåvirkningen drastisk, men også resulteret i socioøkonomiske fordele for lokalsamfundet.

– Den anerkendelse, prisen er udtryk for, er en anerkendelse af de forandringer, som rigtig mange på øen har bidraget og fortsat bidrager til, udtaler direktøren for Samsø Energiakademi, Søren Hermansen, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

– Vi sætter handling bag ord og skaber en reel grøn omstilling ved, at civilsamfund, virksomheder, energiakademi og kommune arbejder sammen om konkrete løsninger. Jeg håber, at alle samsinger i dag vil tage anerkendelsen til sig og fejre vores flotte pris.

Det første gang, at priskategorien Climate Leaders bliver uddelt. De årlige prisuddelinger, FN’s Global Climate Action Awards, har til hensigt at inspirere til klimahandling kort før klimatopmødet.

FN’s klimatopmøde (COP 26) bliver afholdt i Glasgow, Skotland, i slutningen af denne måned.

Vinderne af FN’s Global Climate Action Awards '21

Climate Neutral Now

Microsoft

Taylors of Harrogate

ICA Gruppen

House of Baukjen

Financing for Climate Friendly Investment

SunFunder

Global Innovation Lab for Climate Finance 

Energise Africa 

Self-reliance & Solar in the West Bank & Gaza

Climate Leaders

City of Paris 

Samsø

Metropolitan Area of Guadalajara

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.