Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Sådan måler du på de dobbelte bundlinjer

Realdanias missionsrettede investeringer skal skabe målrettet impact. Nu deler de erfaringerne og rammeværket til, hvordan man kan måle på både effekt og afkast.

Realdania arbejder med en snæver for for impact investeringer, der skal fremme et mere bæredygtigt bygget miljø. Foto: iStock/Andrii Yalanskyi.

Realdania har måske knækket koden. 

Virksomheder, fonde og foreninger arbejder benhårdt på at skabe mest mulig impact gennem investeringer.Og her er så at sige balladen. For hvordan rammer man bedst sin egen mission med respekt for både filantropi og finanser? Og hvordan måler man meningsfuldt på det?

Realdania har et konkret bud. De har snævret både investeringer og den ønskede impact ind i deres såkaldte missionsrettede investeringer, MRI. Det skal understøtte den filantropise mission om at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø.

Vi ønsker så mange standarder som muligt, men omvendt er vores mission vores egen.

Kenneth Lillelund Winther, investeringsdirektør, Realdania

Tre år inde i det projekt har de oven i hatten lanceret et rammeværk til at måle på og rapportere effekten af de investeringer. Og det er frit for at springe bumpene på vejen over og gafle både fremgangsmåde og rammeværket. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: