Stenuldsproducenten Rockwool, som er en af de mest energislugende virksomheder i Danmark, annoncerede tidligere på året en ny klimaplan for sine danske operationer, som især baserer sig på et skifte fra kul- til mindre CO2-intensive brændstoffer som biogas.
Nu er turen kommet til resten af koncernen, som på verdensplan inkluderer fabrikker i 22 lande.
Klimamålene er verificeret af den anerkendte organisation Science Based Targets, som er stiftet af CDP, FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden, WWF.
Med planen forpligter Rockwool sig til:
• 38 pct. reduktion af drivhusgasudledningerne fra den samlede, globale produktion i 2034 i forhold til 2019 (scope 1 og 2)
• 20 pct. reduktion af absolutte drivhusgasemissioner, der ligger udover produktion i 2034 i forhold til 2019 (scope 3)
De nye mål skal “styrke virksomhedens position som en ”net carbon negative” virksomhed, hvilket Rockwool allerede hævder at være baseret på, at salget af bygningsisolering i 2019 vil spare 100 gange så meget CO2, som der udledes under produktionen i løbet af sin levetid inklusiv emissioner fra udvinding og transport af råmaterialer og brændstoffer.
Rockwool vil desuden fortsat arbejde på at reducere virksomhedens relative CO2-udledninger pr. produceret ton.
– Vi er stolte af at være blandt de få energiintensive produktionsvirksomheder, hvis emissionsreduktionsmål er blevet verificeret og godkendt af SBTi, siger Jens Birgersson, Group CEO for Rockwool i en pressemeddelelse og fortsætter:
– De nye mål bygger på det stærke fundament, at vi allerede er en ”net-carbon negative” virksomhed. Selvom vi er blandt de få virksomheder, der kan sige dette, ved vi også godt, at det ikke er nok. Derfor har vi forpligtet os til de ambitiøse mål om at mindske vores CO2-udledninger yderligere.
Han og Rockwool får ros for initiativet af Alberto Carrillo Pineda, direktør for Science Based Targets hos CDP.
– Vi ønsker Rockwool Group tillykke med at være førende inden for deres sektor ved at have fået Science Based Targets initiatives godkendelse af deres reduktionsmål. Ved at opstille mål, der er baseret på klimavidenskab, er Rockwool Group i gang med at få succes i overgangen til en klimaneutral økonomi, siger han i meddelelsen.
Midlerne til at nå de nye klimamål er yderligere genbrug af stenuld på fabrikkerne, som bidrager til at reducere produktionsrelaterede CO2- emissioner.
Udfordringerne med de høje temperaturer på op til 1.500 grader som kræves i produktionen skal løses ved at omdanne flere fabrikker til brug af naturgas i bl.a. Polen og USA. Rockwool er desuden i gang med at etablere en elektrisk smelteovn på en fabrik i Moss i Norge, som vil sænke CO2-udledningerne med 80 pct., når den er i drift, fordi den kører på vedvarende energi. Den vil være velegnet i lande, hvor elnettet primært er baseret på vedvarende energikilder, skriver Rockwool i meddelelsen.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
