Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Rockwool udruller klimamål globalt

Rockwools nye globale mål om at mindske CO2-udledning er verificeret og godkendt af SBTi.

Foto: Rockwool

Stenuldsproducenten Rockwool, som er en af de mest energislugende virksomheder i Danmark, annoncerede tidligere på året en ny klimaplan for sine danske operationer, som især baserer sig på et skifte fra kul- til mindre CO2-intensive brændstoffer som biogas.

Nu er turen kommet til resten af koncernen, som på verdensplan inkluderer fabrikker i 22 lande.

Klimamålene er verificeret af den anerkendte organisation Science Based Targets, som er stiftet af CDP, FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden, WWF.

Med planen forpligter Rockwool sig til:

• 38 pct. reduktion af drivhusgasudledningerne fra den samlede, globale produktion i 2034 i forhold til 2019 (scope 1 og 2)
• 20 pct. reduktion af absolutte drivhusgasemissioner, der ligger udover produktion i 2034 i forhold til 2019 (scope 3)

De nye mål skal “styrke virksomhedens position som en ”net carbon negative” virksomhed, hvilket Rockwool allerede hævder at være baseret på, at salget af bygningsisolering i 2019 vil spare 100 gange så meget CO2, som der udledes under produktionen i løbet af sin levetid inklusiv emissioner fra udvinding og transport af råmaterialer og brændstoffer.

Rockwool vil desuden fortsat arbejde på at reducere virksomhedens relative CO2-udledninger pr. produceret ton.

– Vi er stolte af at være blandt de få energiintensive produktionsvirksomheder, hvis emissionsreduktionsmål er blevet verificeret og godkendt af SBTi, siger Jens Birgersson, Group CEO for Rockwool i en pressemeddelelse og fortsætter:

– De nye mål bygger på det stærke fundament, at vi allerede er en ”net-carbon negative” virksomhed. Selvom vi er blandt de få virksomheder, der kan sige dette, ved vi også godt, at det ikke er nok. Derfor har vi forpligtet os til de ambitiøse mål om at mindske vores CO2-udledninger yderligere.

Han og Rockwool får ros for initiativet af Alberto Carrillo Pineda, direktør for Science Based Targets hos CDP.

– Vi ønsker Rockwool Group tillykke med at være førende inden for deres sektor ved at have fået Science Based Targets initiatives godkendelse af deres reduktionsmål. Ved at opstille mål, der er baseret på klimavidenskab, er Rockwool Group i gang med at få succes i overgangen til en klimaneutral økonomi, siger han i meddelelsen.
Midlerne til at nå de nye klimamål er yderligere genbrug af stenuld på fabrikkerne, som bidrager til at reducere produktionsrelaterede CO2- emissioner.

Udfordringerne med de høje temperaturer på op til 1.500 grader som kræves i produktionen skal løses ved at omdanne flere fabrikker til brug af naturgas i bl.a. Polen og USA. Rockwool er desuden i gang med at etablere en elektrisk smelteovn på en fabrik i Moss i Norge, som vil sænke CO2-udledningerne med 80 pct., når den er i drift, fordi den kører på vedvarende energi. Den vil være velegnet i lande, hvor elnettet primært er baseret på vedvarende energikilder, skriver Rockwool i meddelelsen.

Forsiden lige nu:

Branding-pakken egner sig ikke til bæredygtighed

Virksomhedernes arbejde med bæredygtighed er rykket fra filantropi til kerneforretning. Men mange kan blive bedre til at kommunikere resultaterne, mener seniorforsker Line Schmeltz fra DMJX.

Engangsemballage nærmer sig pensionsalderen

PODCAST: Vi er nødt til at tage et opgør med engangsemballage. Både for at redde planeten men også fordi, der er et stort forretningspotentiale i at gentænke emballage, produkter og forretningsmodeller, siger Annette Sartvin Lendal.

Kald en spade for en spade og greenwashing for greenwashing

Det er bekymrende, at Forbrugerombudsmanden ikke længere vil bruge ordet Greenwashing. Det svarer til, at man heller ikke vil kalde kriminelles omgang med penge for hvidvaskning, skriver kommunikationsrådgiver Troels Johannesen.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.