Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Robotter kan sætte fart på den bæredygtige omstilling i tre nøglesektorer

Robotteknologien buldrer frem og viser sig at være et bæredygtigt trumfkort i alle brancher. Fødevareproduktion og landbrug, affaldshåndtering og energi har særligt stort potentiale, som Teknologisk Institut guider os igennem.

Ifølge den nationale robotstrategi kan robotter såsom droner fremme den grønne omstilling i landbrug og fødevareproduktion. Foto: Samuel Brøgger/ Teknologisk Institut.

Teknologien kan hurtigt blive gjort til en snuptagsløsning på krisetiders dommedagsprofetier. Sådan er virkeligheden ikke, men det betyder ikke, at teknologien ikke kan være en markant støtte og hjælp på vejen.

Robotteknologi er benzinen til at accelerere den bæredygtig omstilling.

-Spring ud i det. Det er nøgleordene. Ellers ender man med at sakke bagud. Forestil dig en rulletrappe, hvis du ikke begynder at gå, kommer du ikke med. Men gør dig klar over hvorfor, du springer på, siger Jens Martinus Pedersen, der er sektionsleder for robotteknologi ved Teknologiske Institut.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: