Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Rambøll opretter global enhed for bæredygtighed

Dansk direktør skal stå i spiden for rådgivningsvirksomheden Rambølls nye globale satsning

Rambøll
Rambølls hovedkvarter i Ørestad. Foto: Rambøll

Rådgivningsvirksomhedens Rambølls nye enhed for strategisk bæredygtighedsrådgivning vil fra midten af 2021 udgøre over 100 eksperter og siden vokse til op mod 200. De kommer i første omgang fra udvalgte teams i Rambølls konsulentdivision og miljødivision.

Ud over at trække på kompetencerne i Rambølls teams i Danmark, Sverige, Tyskland og Belgien, skal den nye enhed også bestå af nyansættelser.

– Vi er ved at skabe et helt unikt team af strategiske bæredygtighedskonsulenter, hvor vi samtidig kan tilføre teknisk specialistviden ved at trække på vores globale bagland med 16,000 ingeniører fordelt på 35 lande. Vi forventer samtidig at ansætte flere bæredygtighedseksperter; enten enkeltvis, som et samlet team eller via strategiske opkøb. Helst i den rækkefølge, siger den nye globale direktør for enheden, danske Thomas Kræmer Schmidt i en pressemeddelelse.

Han er dog ikke et nyt ansigt i Rambøll, hvor han har været ansat i over 20 år.

200 bæredygtighedseksperter
Målet er, at enheden kommer op på 200 eksperter. I Norge “mandes der op”, mens enheden også åbner i Finland og England i foråret samt får kontorer i USA.

Én af de nyansættelser er Axel Franck, som kommer fra Accenture Strategy i Hamborg og skal lede den tyske satsning. En anden leder er svenske Louise König, som tidligere har været bæredygtighedschef for IKEA og COOP og udnævnt til ’Sveriges Bedste Bæredygtighedschef’ i 2018.

Den nye enhed skal sikre, at Rambøll er ledende inden for bæredygtig rådgivning.

Rambøll skal være ledende inden for bæredygtighed og imødekomme de stigende krav fra virksomheder til rådgivning om bæredygtighed i takt med, at de selv “hæver barren”. lyder det om baggrunden.

Virksomhederne ønsker ifølge Rambøll blandt andet hjælp til at få “færre emissioner, reducerede risici, forbedret markedsposition, mere genbrug og en mere cirkulær forretningsmodel samt meget andet,” ifølge Markus Diederich, Managing Director for Rambølls konsulentdivision.

– Vi oplever, at kunderne har brug for konkret, hands-on bistand. Derfor kommer de til os i forventning om, at vi sammen kan skabe bæredygtige forandringer og effekter, siger han i meddelelsen.

Ydelser inden for området ‘sustainability consulting’ gælder desuden strategier, analyser, baselines, planer for CO2 reduktioner, ledelses- og rapporteringssystemer og bistand til implementering, oplyser Rambøll.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.