Rådgivningsvirksomhedens Rambølls nye enhed for strategisk bæredygtighedsrådgivning vil fra midten af 2021 udgøre over 100 eksperter og siden vokse til op mod 200. De kommer i første omgang fra udvalgte teams i Rambølls konsulentdivision og miljødivision.
Ud over at trække på kompetencerne i Rambølls teams i Danmark, Sverige, Tyskland og Belgien, skal den nye enhed også bestå af nyansættelser.
– Vi er ved at skabe et helt unikt team af strategiske bæredygtighedskonsulenter, hvor vi samtidig kan tilføre teknisk specialistviden ved at trække på vores globale bagland med 16,000 ingeniører fordelt på 35 lande. Vi forventer samtidig at ansætte flere bæredygtighedseksperter; enten enkeltvis, som et samlet team eller via strategiske opkøb. Helst i den rækkefølge, siger den nye globale direktør for enheden, danske Thomas Kræmer Schmidt i en pressemeddelelse.
Han er dog ikke et nyt ansigt i Rambøll, hvor han har været ansat i over 20 år.
200 bæredygtighedseksperter
Målet er, at enheden kommer op på 200 eksperter. I Norge “mandes der op”, mens enheden også åbner i Finland og England i foråret samt får kontorer i USA.
Én af de nyansættelser er Axel Franck, som kommer fra Accenture Strategy i Hamborg og skal lede den tyske satsning. En anden leder er svenske Louise König, som tidligere har været bæredygtighedschef for IKEA og COOP og udnævnt til ’Sveriges Bedste Bæredygtighedschef’ i 2018.
Den nye enhed skal sikre, at Rambøll er ledende inden for bæredygtig rådgivning.
Rambøll skal være ledende inden for bæredygtighed og imødekomme de stigende krav fra virksomheder til rådgivning om bæredygtighed i takt med, at de selv “hæver barren”. lyder det om baggrunden.
Virksomhederne ønsker ifølge Rambøll blandt andet hjælp til at få “færre emissioner, reducerede risici, forbedret markedsposition, mere genbrug og en mere cirkulær forretningsmodel samt meget andet,” ifølge Markus Diederich, Managing Director for Rambølls konsulentdivision.
– Vi oplever, at kunderne har brug for konkret, hands-on bistand. Derfor kommer de til os i forventning om, at vi sammen kan skabe bæredygtige forandringer og effekter, siger han i meddelelsen.
Ydelser inden for området ‘sustainability consulting’ gælder desuden strategier, analyser, baselines, planer for CO2 reduktioner, ledelses- og rapporteringssystemer og bistand til implementering, oplyser Rambøll.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
