Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Ellen Carey (i midten) og Petra Petterson (TH) fortalte om Polestars samarbejde med Circulor, hvor de blockchain følger en del af materialestrømmen. Foto: Daniel Rasmussen.

På et tidspunkt bliver biler ligesom high-end fødevarer.

På samme måde som du med eksklusive fødevarer kan sætte navn på gården, der har avlet lammestegen, og du ved hvilken mark køerne har gået på, før de leverede mælken til osten, vil du som fremtidig bilejer have dybdegående viden om, hvor de enkelte metaller og mineraler til batterier og mikrochips kommer fra. Du kan se data på minerne, hvor diverse råvarerne er udvundet, og der er transparens om transportvejene af både råstoffer og færdige produkter.

Vi er en årrække ude i fremtiden, men vi er på vej.

Elbilsproducenten Polestar, der er et off-spring fra Volvo-koncernen, er gået i gang. Siden 2019 har Polestar samarbejdet med konsulentvirksomheden Circulor, der arbejder med blockchain, og derigennem kan man følge en række af de kritiske metaller, som indgår i batterierne i Polestars biler.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: