Northside er altid gået foran, når det gælder den bæredygtige omstilling, og festivalen har taget nogle beslutninger på vegne af både publikum og leverandører – for klimaets skyld. Blandt andet om økologi, da festivalen stillede krav til madleverandørerne og udviklede ”Tuborg Rå” i samarbejde med ølproducenten. Men de er også gået foran, når det gælder affaldssortering og genbrug af krus til drikkevarer.
I 2022 blev Northside så 100 procent kødfri, hvilket ikke gik ubemærket hen. Kødspiserne har raset, råbt og brokket sig, men Martin Thim, Sustainability Manager i Down The Drain Group, som har Northside og Tinderbox festivalerne, tager det helt roligt. Han fortæller i podcasten, at Northside har taget et bevidst valg, fordi de er klar over, at vi danskere ikke kommer til at spise så meget kød i fremtiden, som vi gør nu.
Plantemad blev succes
Første del af podcasten Bæredygtig Business, hvor Martin Thim er gæst, handler om overvejelserne, som Northside havde, inden de besluttede sig for at kødet på festivalen skulle være historie. Og i sidste del kan du så høre, hvordan det gik, efter det første år som kødfri festival. Ifølge Martin Thim var det en kæmpe succes, trods dønninger og et forsøg på en pressehetz med usande historier om, at Northside ikke kunne få solgt billetter, fordi de var gået kødfri.
Læs også: Roskilde Festival på kanten af greenwashing
Desuden taler vi om Martins nye bog ”The World Coup”, som handler om, hvordan vi mennesker har kuppet verden. Og hvis vi virkelig skal ændre på noget, skal vi ændre os både socialt og kulturelt. En bog han selv kalder et ”pessimistisk, håbefuldt manifest”.
Lyt med her
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.