Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nyt projekt med Industriens Fond i ryggen skal hjælpe SMV’er til digitalisering

– Digitaliseringen vil bidrage til en bæredygtig produktion, mener kræfterne bag.

Digital transformation kan give bæredygtige løsninger. Foto: Hakinmhan/iStock

– Som lille eller mellemstor produktionsvirksomhed er det super vigtigt, at man laver de rigtige forbedringer fra start.

Det fortæller Martin Krogstrup Nielsen, der er Head of Business Development hos Force Technology, som sammen med Industriens Fond står bag projektet ‘Den digitale fabrik’.

Planen er, at de skal hjælpe en række produktionsvirksomheder med digital transformation, der både kan optimere og skabe grønnere produktion.

– Det der især er vigtigt ved digitaliseringsprojekter er, at man sætter ind det rigtige sted, fordi virksomhederne står over for et hav af digitaliseringsmuligheder, og det kan være udfordrende at afgøre, hvad der er det rigtige at gøre, og hvad der passer til ens virksomhed og ens produktion, tilføjer Martin Krogstrup Nielsen.

Digital lig med grøn

Ifølge Dansk Industri vil digitaliseringen få en afgørende rolle, når det kommer til at nå målet om de 70 procents CO2-reduktion i 2030, viste en rapport fra juli.

– Digitalisering med større brug af data og nye digitale teknologier kan bidrage markant til at sikre den grønne omstilling i alle sektorer, lyder det i rapporten.

Læs også: K: Danmark kan blive global leder inden for grøn digitalisering

Hos Force Technology venter man da også, at digitaliseringen igennem ‘Den digitale fabrik’ vil få en positiv effekt på hele værdikæden.

– Digitaliseringsprocessen kan bidrage til en mere bæredygtig produktion med mindre ressourceforbrug og mindre tidsforbrug, siger Martin Krogstrup Nielsen.

De små skal leve op til de stores krav

Konkret betyder projektet ‘Den digitale fabrik’, at 18 små og mellemstore virksomheder fra “alle industrier og regioner” vil få hjælp til at transformere deres produktion i perioden 2021 til 2023.

– Digitalisering er afgørende for de små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne og vækst. Deres produktionsprocesser og -faciliteter er kun konkurrencedygtige, hvis de er digitaliserede og automatiserede, lyder det fra administrerende direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, i en pressemeddelelse.

Satsningen på SMV’erne har ifølge Force Technology ligget lige til højrebenet:

– Store virksomheder har typisk eksperter i produktionsoptimering og digitalisering, og det er ikke altid kompentencer, der er tilstede i de små og mellemstore virksomheder, siger Martin Krogstrup Nielsen over for Sustain Report.

Tidligere på året indledte spillere som Dansk Industri, Industriens Fond, tænketanken Axcelfuture og Global Compact Network Denmark et samarbejde, der skal støtte netop de små og mellemstore virksomheder til grøn omstilling.

For mange SMV’er er nemlig underleverandører til de store virksomheder, der lægger pres på de mindre virksomheders grønne omstilling, forklarede Jacob Kjeldsen, chef for Fremstillingsindustrien i DI, som er en af partnerne i projektet Klimaklar SMV, over for Sustain Report dengang.

Læs også: Tunge aktører vil gøre SMV’er klimaklar med nyt projekt

– Globale krav til klima- og bæredygtighedsdokumentation udfordrer danske underleverandører, som ikke har styr på deres data og indsatser. Det betyder, at de risikerer at blive hægtet af den globale udvikling, lød det fra Jacob Kjeldsen.

Lever de ikke op til kravene, kan SMV’erne miste deres kunder, forklarede han videre.

Det nye projekt, ‘Den digitale fabrik’, er medfinansieret af midler fra Industriens fond med 4,5 millioner kroner.

Forsiden lige nu:

Hostel halverer klimaaftryk

Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.