Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nyt institut skal styrke bæredygtigt iværksætteri

Deloitte, Den Sociale Kapitalfond Invest og IDA er blandt partnerne i det nye institut.

bæredygtigt iværksætteri
Investornetværk, nationale netværk og mentornetværk er nogle af de værktøjer, der skal hjælpe bæredygtige iværksættere.

I løbet af de næste to år skal et nyt institut for bæredygtigt iværksætteri være til stede i alle landets fem regioner og have igangsat 15 til 25 skalerbare bæredygtige iværksættervirksomheder i hver af dem.

Og om ti år skal alle nystartede virksomheder indtænke et eller flere Verdensmål i deres forretning.

Sådan lyder ambitionen for et nyt institut kaldet DISIE – Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship.

– Det er afgørende, at vi forløser potentialet for bæredygtigt iværksætteri på tværs af iværksætterøkosystemet i hele landet og gør Danmark til et bæredygtigt foregangsland. Bæredygtige iværksættere og deres forretningsløsninger repræsenterer nye og nødvendige løsninger på lokale og globale udfordringer. Vi ved, at forretningspotentialet i den bæredygtige omstilling er enormt, og det er en kamp, vi ikke har råd til at tabe, siger adm. direktør og stifter af DISIE, Anne Katrine Heje Larsen.

DISIE blev stiftet maj 2019 og bygger videre på ti års erfaring fra det københavnsbaserede sociale iværksætterhus, KPH Projects, som blev stiftet i maj 2009 af Anne Katrine Heje Larsen.

Det har fungeret som inkubator for start-up virksomheder som Kaffe Bueno og SocialFoods, der i dag er etablerede virksomheder.

I løbet af de ti år KPH Projects har eksisteret har mere end 2.500 iværksættere været igennem huset, som også har lagt lokaler til 600 events, mens flere end 160.000 deltagere har deltaget i aktiviteter i- og uden for huset.

Selvom behovet for fælles fysiske rammer for bæredygtige iværksættere altså er stort, vil det være for ressourcekrævende at gå efter et lignede set-up på landsplan, siger Anne Katrine Heje Larsen.

– Vores oprindelige målsætning var, at det ikke skal være huslejen, man knækker nakken på som bæredygtig iværksætter. Men vi kan nå bredere ud på en hurtigere og mindre ressourcekrævende måde ved ikke at etablere fysiske kontorfaciliteter.

I første omgang vil det nye institut udvikle og udbrede nye online- og offline værktøjer, handlingsbaserede viden om bæredygtighed og iværksætteri samt skabe og facilitere tværfaglige netværk, der flytter bæredygtige iværksættere fra idé til vækst.

Det skal blandt andet ske ved at igangsætte tiltag som investornetværk, nationale netværk, mentornetværk, alumninetværk og forskellige servicefunktioner til private og offentlige kunder.

De forskellige tilbud er gratis for iværksætterne selv og finansieres af kommuner og private partnere.
For behovet for at få hjælp som bæredygtig iværksætter er der, vurderer Anne Katrine Heje Larsen. Baseret på sine ti års erfaring med bæredygtigt iværksætteri har identificeret de ni største forhindringer for at lykkes som bæredygtig iværksætter.

Nogle af de største udfordringer handler om at skabe synlighed og forståelse for sin forretningsmodel hos private investorer, fonde eller kommuner, forklarer hun. Og det er netop udfordringer som de ni, der er identificeret, det nye institut kan hjælpe med at løse. Se alle ni nederst i artiklen.

Instituttets partnere tæller bl.a. organisationer og virksomheder som Deloitte, Den Sociale Kapitalfond Invest, Kooperationen, SustainBase, IDA, Sociale Entreprenører i Danmark, Københavns Kommune og Boost Esbjerg.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.