Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Svanemærket skærper krav til investeringsfonde

De skærpede krav er koncentreret om tre områder, der alle stiller krav til investeringer i brancher, som udleder store mængder drivhusgasser.

Der er investeret i alt 32 milliarder kr. i svanemærkede investeringsfonde. Foto: iStock/rawf8

Det fællesnordiske miljømærke, Svanemærket, har netop opdateret kravene til investeringsfonde. Svanemærket for investeringsfonde blev lanceret i 2017. Dele af finanssektoren, og ikke mindst forbrugerne, har appetit på bæredygtige investeringer. Der er i dag 76 fonde, som har Svanemærket med en samlet værdi på 32 milliarder kroner.

- Den stærke udvikling vidner om, at Svanemærket er nået ud til både finansbranchen og investorer. Svanemærket ønsker at påvirke virksomheder og brancher i en mere bæredygtig retning og bidrage til de globale mål for bæredygtig udvikling. Og med lanceringen af de nye kriterier fortsætter Svanemærket med at drive udviklingen, siger Per Sandell, produktansvarlig for investeringsfonde i Nordisk Miljømærkning.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: