Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ny guide til 18 certificeringer, der modvirker greenwashing

Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv er en af forfatterne til en ny bog om certificeringer.

Foto: iStock

En ny håndbog om bæredygtige certificeringer kan betragtes som en “aktuel Hall of Fame for globale, bæredygtige mærker”, ifølge forfatterne; Jakob Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv og Lars Ludvigsen, konsulent i Letz Certi.

De har selv udviklet metoden til vurdering af de enkelte bæredygtighedsmærkninger, som første gang blev anvendt på 51 danske mærkningsordninger. Nu udkommer modellen i en videreudviklet engelsksproget version med fokus på mærker med global dækning, lyder det i en pressemeddelelse. Hvert enkelt mærke bliver desuden vurderet i forhold til de 17 Verdensmål.

Håndbogen skal gøre det let at vælge de bedste globale mærkningsordninger inden for miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold. Den henvender sig til virksomheder, “som ønsker at dokumentere deres indsatser inden for bæredygtig udvikling og som oprigtigt bestræber sig på at undgå greenwashing”. Klager over greenwashing er femdoblet i forhold til 2015, ifølge en opgørelse fra Finans.dk.

De bæredygtige certificeringer er udvalgt efter Butterfly-modellen med to vinger, der vægter henholdsvis troværdighed og markedsværdi.

“Et mærke er globalt, når det opnår mindst tre point ud af fem mulige i Butterfly-modellens globale værdi. Hvert mærke opnår en score baseret på 36 veldefinerede kriterier, der er opdelt i otte kategorier; fire om troværdighed og fire om markedsværdi. Læserne og virksomhederne får en indføring i at anvende bogens metode til at vurdere alle slags certificerings- og mærkeordninger”, lyder det i pressemeddelelsen.

Alle 18 mærker repræsenterer troværdige og anbefalelsesværdige mærkeordninger, selvom de opnår en forskellig score, ifølge forfatterne.

Bogen ‘Global Third Party Certification and Labelling’ af Jacob Zeuthen og Lars Ludvigsen er på 100 sider og koster 150 kroner. 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof

Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.