En ny håndbog om bæredygtige certificeringer kan betragtes som en “aktuel Hall of Fame for globale, bæredygtige mærker”, ifølge forfatterne; Jakob Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv og Lars Ludvigsen, konsulent i Letz Certi.
De har selv udviklet metoden til vurdering af de enkelte bæredygtighedsmærkninger, som første gang blev anvendt på 51 danske mærkningsordninger. Nu udkommer modellen i en videreudviklet engelsksproget version med fokus på mærker med global dækning, lyder det i en pressemeddelelse. Hvert enkelt mærke bliver desuden vurderet i forhold til de 17 Verdensmål.
Håndbogen skal gøre det let at vælge de bedste globale mærkningsordninger inden for miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold. Den henvender sig til virksomheder, “som ønsker at dokumentere deres indsatser inden for bæredygtig udvikling og som oprigtigt bestræber sig på at undgå greenwashing”. Klager over greenwashing er femdoblet i forhold til 2015, ifølge en opgørelse fra Finans.dk.
De bæredygtige certificeringer er udvalgt efter Butterfly-modellen med to vinger, der vægter henholdsvis troværdighed og markedsværdi.
“Et mærke er globalt, når det opnår mindst tre point ud af fem mulige i Butterfly-modellens globale værdi. Hvert mærke opnår en score baseret på 36 veldefinerede kriterier, der er opdelt i otte kategorier; fire om troværdighed og fire om markedsværdi. Læserne og virksomhederne får en indføring i at anvende bogens metode til at vurdere alle slags certificerings- og mærkeordninger”, lyder det i pressemeddelelsen.
Alle 18 mærker repræsenterer troværdige og anbefalelsesværdige mærkeordninger, selvom de opnår en forskellig score, ifølge forfatterne.
Bogen ‘Global Third Party Certification and Labelling’ af Jacob Zeuthen og Lars Ludvigsen er på 100 sider og koster 150 kroner.
Forsiden lige nu:

Flere typehusfirmaer misinformerer om klimabelastning ved nedrivning og nybyggeri
Også Eurodan og typehuskometen Hybel fejlinformerer potentielle husbyggere. Arkitektforeningens direktør er er ærgerlig men ikke overrasket over at typehusvirksomhederne tilsidesætter veldokumenteret viden for fremme salget.

Certificeringsordninger er gode, men de er ikke den hellige gral
JURIDISKE KAMPPLADSER. Mærker og certificeringer vælter frem som både givende værktøjer, men også som et minefelt for bæredygtig omstilling.

Blue World Technologies udpeger ny teknologidirektør
Dennis Naldal Jensen står klar til at omsætte sin tyveårige erfaring med teknologiudvikling som teknologidirektør i Blue World Technologies.
Seneste artikler:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof
Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Kristian Jensen træder ind i bestyrelsen hos grøn tech-virksomhed
Kristian Jensen, tidligere minister og næstformand for Venstre, indtager bestyrelsespost hos virksomheden Sustainable Projects Group Inc.

Departementschef skal afløse Möger
Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
