Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Novozymes og Chr. Hansen indgår i ny klima-alliance

Foto: Istock

Biotekvirksomheder som Novozymes og Chr. Hansen samt startups som aarhusianske Pond, der laver genanvendelig plast, vil ifølge en pressemeddelelse “sætte turbo på det næste danske grønne eksporteventyr”.

Det sker i samarbejde med interessorganisationen Dansk Erhverv, som vurderer, at verdensmarkedet for bioteknologiske klimaløsninger og industriel biotek bliver fordoblet frem mod 2030.

Derudover er den potentielle gevinst for klimaet stor med muligheden for reduktion på over 800 mio. ton CO2 om året.

Det skal ske via løsninger som alternative materialer til nylon i tekstilproduktionen, biologiske isoleringsmaterialer og andre byggematerialer, klimaoptimering af landbrugsproduktionen med enzymer og bakterier samt alternative proteiner.

– Vi har set, hvor stor betydning det har for vores alle sammens velstand og velfærd, at vi har nogle styrkepositioner i dansk erhvervsliv, som tjener penge hjem til Danmark. Dem får vi brug for flere af. Bioteknologiske klimaløsninger eller blot bio solutions har et kæmpe potentiale til at blive det. Vi har viden, vækstlag og talent her i Danmark på det her område, så vi skal have skabt de rigtige rammevilkår, så vi får et nyt Vestas eller Novo Nordisk, som skaber vækst og velstand og samtidig som er grøn, siger adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen i meddelelsen.

Men det kræver blandt andet, at godkendelser af nye produkter og løsninger bliver speedet op. Mens sådan en proces kan tage otte år i EU, tager den blot to-tre år i Brasilien og USA, lyder det fra Chr. Hansen og Novozymes i Børsen.

– Vi møder udfordringer fra specifik lovgivning og regulering, som står i vejen for at det fulde potentiale kan blive udløst. Vi glæder os til at accelerere en opdatering af disse rammer, som skal give os mulighed for at blive en endnu stærkere sustainability enabler, siger Chr. Hansen’s Corporate Vice President Winnie Bügel i meddelelsen.

Biotek er Danmarks oversete grønne styrkeposition

Lanceringen af alliancen falder sammen med, at statsministeren for nylig inviterede 17 virksomhedsledere til at diskutere mulighederne for et bæredygtigt eksportfremstød blandt andet i USA.

Også i Novozymes håber man, at alliancen kan styrke vækstmulighederne også globalt.

– Biotek er Danmarks oversete grønne styrkeposition. Som branche kan vi levere grønne løsninger til en lang række sektorer, der er svære at omstille. Men der er behov for at sikre et stærkt udstillingsvindue og gode betingelser for at understøtte biotekvirksomheder – fra start ups til store virksomheder – på eksportmarkederne, siger Tina Sejersgård Fanø, EVP i Novozymes i meddelelsen.

Også nye spillere på banen skal med i det potentielle væksteventyr for biotek. En af dem er startup-virksomheden Pond, som laver bionedbrydeligt plast.

– Vores virksomhed er skabt ud fra ønsket om en reel grøn forandring inden for plast. Vi ved, hvordan man kan skabe grønne produkter ud fra bioteknologiske løsninger. De her grønne løsninger skal have meget større opmærksomhed, for her i Danmark kan vi faktisk tilbyde noget, som reelt gør en klima- og miljømæssig forskel. Og kan det samtidig blive en grøn erhvervssucces for Danmark, så er det jo endnu bedre. Derfor giver denne alliance god mening for os, siger Thomas Brorsen Pedersen, CEO og stifter af Pond.

Initiativtagerne bag Alliance for Bio Solutions er Novozymes, Chr. Hansen, Pond og Dansk Erhverv. Øvrige medlemmer er virksomhederne BioPhero og NatuRem BioScience. Alliancen er åben for interesserede virksomheder og andre organisationer der deler denne dagsorden, lyder det i meddelelsen.

Often it relies on the reports and inspections of other regulators to approve a manufacturing facility. buy viagra online malaysia Concerns raised Health Canada says certain medically necessary products made by Apotex may be excluded from the ban on the condition they are tested by an independent third party.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.