Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nordiske lande giver Danmark baghjul i ledelses-ligestilling

Danske topdirektører er mænd og de bedst lønnede i Norden, viser nordisk undersøgelse. ESG indgår i stigende grad i topdirektørernes lønpakker.

Skal vi gøre noget ved ligestillingen i bestyrelseslokaler og direktørkontorer, skal der skabes bedre karrieremuligheder for de dygtige yngre kvinder, mener EY's HR-direktør. Foto: iStock/FG Trade

Danmark indtager en lidet flatterende sidsteplads, når man ser på ligestillingen på direktionsgange og i bestyrelser i de nordiske lande. Revisions- og konsulenthuset EY har med data fra 179 nordiske virksomheder analyseret ligestillingen, og uanset om man måler på CEO’s, bredt på topledelsen eller på repræsentationen i bestyrelser, halter ligestillingen herhjemme bagud sammenlignet med de andre nordiske lande

Blandt de 38 største danske virksomheder er det kun syv procent, som har kvindelig CEO. I Norge, Sverige og Finland ligger dette mellem 11 og 15 pct.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: