Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nordea vil være CO2-neutral i 2050

Frank Vang-Jensen, adm. direktør for Nordea.

– Vi ønsker at være en aktiv bank, der bidrager til at drive omstillingen til en bæredygtig økonomi, siger Nordeas adm. direktør Frank Vang-Jensen i en pressemeddelelse om bankens nye mål om at blive CO2-neutral i 2050.

Han fortsætter:

– En øget efterspørgsel efter bæredygtighedsrelaterede produkter og services er godt for samfundet og for vores forretning. Vi ønsker at gøre en forskel for det fælles bedste – ikke kun for os selv, men også af hensyn til fremtiden og kommende generationer.

De nye klimamål er ifølge meddelelsen en den af Nordeas plan om “at integrere bæredygtighed fuldt ud i sin forretningsstrategi”.

For at nå dette målet om at blive CO2-neutral i 2050, har Nordea fastsat et delmål om at reducere CO2-aftrykket fra udlåns- og investeringsporteføljerne med 40-50 pct. inden 2030.

Nordea vil desuden reducere sin egen CO2-udledning med mindst 50 pct., og målet er et nettopositivt CO2-aftryk i 2030. Målene tager udgangspunkt i niveauet fra 2019.

– Vi vil levere på vores mål ved at støtte en bæredygtig udvikling bl.a. i samarbejde med vores kunder og sikre, at vi har en plan for sektorer, hvor klimapåvirkningen er betydelig, siger koncernchef Frank Vang-Jensen.

Nordea har forpligtet sig til at tilpasse sin forretningsstrategi, så den er i overensstemmelse med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling (SDG) og Paris-klimaaftalen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.