Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Millionbevilling til “DAISY” og data skal tackle fremtidens klimaudfordringer

Novo Nordisk Fonden bevilliger en samlet pule på 55 millioner kroner til forskning i digital og datadreven forskning. Lektor Sune Darkner får en bid af kagen til at opgradere modellen DAISY, der regner på landbrug, naturforhold og klima.

Modellen DAISY kan i dens nuværende form lave helt ekstremt præcise beregninger på interaktioner mellem jord og planter. Foto: iStock/ Clarkand Company.

DAISY. Det lyder som næsten som en blomstrende vals, men det er nu en model for benhårde beregninger, der rigtig nok graver i sammenhængene mellem jordbundstyper, planter og klimaforandringer.

Modellen DAISY er med andre ord den mest avancerede model til beregninger på
forholdet mellem jord, planter og klima, der kan bane vejen for målrettet grøn omstilling. Men det kræver endnu mere udvikling at udnytte verdens data og modellens fulde potentiale på tværs af sektorer.

Det kan nu blive muligt med en bevilling på 15 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden, oplyser fonden

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: