Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Medarbejderne vil gerne være med til at gøre en virksomhed grønnere

PODCAST: I denne uges udgave af Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh om employer branding med Hans Ubbe Ebbesen, der er Head of Global Employer Branding hos Mærsk.

Som virksomhed skal man ikke være bange for at vise de områder, hvor man kan gøre det bedre, for medarbejderne vil gerne være med til at løse problemer, mener Hans Ubbe Ebbesen, der i dag arbejder med employer branding i Mærsk. PR-foto.

Der er mange agendaer og temaer i spil for de virksomheder, der er gået i gang med den grønne omstilling, og bæredygtighed spiller en stor rolle i Employer Branding. Steffen Max Høgh taler med Hans Ubbe Ebbesen, tidligere Novo Nordisk og nu Head of Global Employer Branding hos Mærsk.

Men lad os lige starte helt fra bunden. Hvad er Employer Branding?

De fleste tænker nok, at det handler om rekruttering, men begrebet betyder mere end det. Employer Branding er:

  • Udtryk for, hvordan virksomheden arbejder med det, den står for og dens værdier (virksomhedens grund-/kernefortælling)
  • Hvordan en virksomhed opfattes af både potentielle og nuværende medarbejdere
  • Hvordan virksomheden arbejder strategisk med kommunikationen om sit brand som arbejdsplads, både internt og eksternt

Hvorfor er bæredygtighed vigtigt, når det handler om Employer Branding?

Fordi det er mennesker, der skal lykkes med at tackle de store udfordringer, vi står overfor, og således skal Employer Brandet og kernefortællingen omkring virksomheden spille sammen med det større formål der er, hvis vi skal være med til at gøre verden et bedre sted.

Hvordan skal Employer Branding foregå i praksis?

Hans Ubbe Ebbesen understreger, at topledelsen skal være med, men at det også en såkaldt ’bottom-up-øvelse,’ hvor det handler om at engagere medarbejderne i at fortælle historien.

Der skal autenticitet og sårbarhed i historierne. Det spiller en stor rolle, at virksomheden er autentisk og ikke bange for at vise sårbarhed og hvad det er, de har svært ved.

– Medarbejderne vil gerne være en del af en succes, men de vil faktisk også gerne udfordres og være med til at løse problemerne, også når det gælder den grønne omstilling. Der er bare noget vildt engagerende i at være en del af en målsætning om at nå noget sammen, siger Hans Ubbe Ebbesen.

Lyt til podcasten her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.