Der er mange agendaer og temaer i spil for de virksomheder, der er gået i gang med den grønne omstilling, og bæredygtighed spiller en stor rolle i Employer Branding. Steffen Max Høgh taler med Hans Ubbe Ebbesen, tidligere Novo Nordisk og nu Head of Global Employer Branding hos Mærsk.
Men lad os lige starte helt fra bunden. Hvad er Employer Branding?
De fleste tænker nok, at det handler om rekruttering, men begrebet betyder mere end det. Employer Branding er:
- Udtryk for, hvordan virksomheden arbejder med det, den står for og dens værdier (virksomhedens grund-/kernefortælling)
- Hvordan en virksomhed opfattes af både potentielle og nuværende medarbejdere
- Hvordan virksomheden arbejder strategisk med kommunikationen om sit brand som arbejdsplads, både internt og eksternt
Hvorfor er bæredygtighed vigtigt, når det handler om Employer Branding?
Fordi det er mennesker, der skal lykkes med at tackle de store udfordringer, vi står overfor, og således skal Employer Brandet og kernefortællingen omkring virksomheden spille sammen med det større formål der er, hvis vi skal være med til at gøre verden et bedre sted.
Hvordan skal Employer Branding foregå i praksis?
Hans Ubbe Ebbesen understreger, at topledelsen skal være med, men at det også en såkaldt ’bottom-up-øvelse,’ hvor det handler om at engagere medarbejderne i at fortælle historien.
Der skal autenticitet og sårbarhed i historierne. Det spiller en stor rolle, at virksomheden er autentisk og ikke bange for at vise sårbarhed og hvad det er, de har svært ved.
– Medarbejderne vil gerne være en del af en succes, men de vil faktisk også gerne udfordres og være med til at løse problemerne, også når det gælder den grønne omstilling. Der er bare noget vildt engagerende i at være en del af en målsætning om at nå noget sammen, siger Hans Ubbe Ebbesen.
Lyt til podcasten her.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.