Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

– Med Verdensmålene som pejlemærke bidrager vores forskning til at løse verdens udfordringer

Hos Arla Foods er Verdensmålene også en integreret del af forskningen.

Arla har fokus på bæredygtighed, både i forretningen og forskningen. Foto: PR/Arla Foods

“Taking action for a better future”.

De fem ord er det første, der møder dig, når du klikker sig ind på Arla Foods’ internationale hjemmeside.

Mejerivirksomheden har egentlig længe arbejdet med bæredygtighed, men som man kan læse i deres nyeste CSR-rapport, har de har intensiveret deres grønne indsats yderligere. Også, når det kommer til deres forskning.

I anledning af FN’s Verdensmåls fødselsdag har vi talt med Arla Foods om deres arbejde med Verdensmålene som forskningsvirksomhed.

– Arla har igennem mange år arbejdet systematisk med bæredygtighed i hele værdikæden. Vi har arbejdet med tidligere FN mål, vi er en del af United Nations Global Compact, og det er derfor helt naturligt for os at inkorporere Verdensmålene i vores virksomhed, siger Susanne Andersen, Senior CSR project manager hos Arla Foods.

Hun fortsætter:

– Verdensmålene, delmål og indikatorer indgår sammen med andre input og studier i vores forskningsarbejde. Ved at bruge dem som pejlemærke, bidrager vores forskning til at løse verdens udfordringer.

Fokus på fødevarer

Da verdensmålene blev lanceret for seks år siden, gennemgik Arla Foods alle mål og delmål, for at forstå hvordan deres forretningsaktiviteter indvirkede på flere af verdensmålene direkte eller indirekte.

– Verdensmålene hænger tæt sammen med hinanden, og vi ved, at vi har indflydelse på dem alle gennem vores generelle forretningsadfærd og engagement, siger Susanne Andersen.

Læs også: Novo Nordisk Fonden bevilger mere end en halv milliard kroner til CO2-fangst

Arlas prioriterede fokus er på de verdensmål, som vedrører fødevarer, miljø og klima, hvor de mener, de kan bidrage mest.

Forskningsmæssigt indebærer det et bredt spektrum, fra undersøgelser af kostvaner i Bangladesh til oprettelsen af Arla Innovation Center (AIC) i Skejby.

Derudover har virksomheden netop underskrevet en global erklæring, Pathways to Dairy Net Zero, hvor de sammen med andre globale mejerivirksomheder forpligter sig til at arbejde med at nedbringe deres drivgasudslip over de næste 30 år.

Det indebærer blandt andet, at Arla vil “identificere og igangsætte nye positive klimatiltag i mejeribranchen”.

De tiltag understøttes af ny forskning “med data om forskellige metoder, værktøjer og veje til at opnå en bæredygtig fremtid for mejeri”, skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Læs også: Arla, Mærsk og Ørsted vinder CSR Prisen

Eksempelvis har andelsselskabet allerede etableret et klimatjek baseret på data fra godt 8.000 gårde i syv europæiske lande, som både viser, hvor meget CO2 deres mælkeproduktion udleder samt hvor de fremadrettet vil kunne reducere deres CO2-aftryk.

De har også netop igangsat et pilotprojekt om regenerativt landbrug, hvor 24 gårde over de næste fire år skal teste mulige praksisser for regenerativ mælkeproduktion.

Nyt forskningscenter

I den større ende af skalaen har Arla Foods under datterselskabet Arla Foods Ingredients investeret 40 millioner Euro i endnu et innovationscenter. Det nye AFI Innovation Centre skal være hjem for førende internationale forskere og innovatører, som skal fokusere på mælk- og vallebaserede ingredienser.

– Verdens befolkning vokser, hvilket øger behovet for sunde og bæredygtige fødevarer. Det er en stor udfordring, og i Arla ønsker vi at være en del af løsningen, udtalte Peder Tuborgh, administrerende direktør for Arla Foods, i 2018 til blandt andet Landbrugsavisen.

Hvordan påvirker det jeres forskning, at I arbejder aktivt med Verdensmålene som virksomhed?  

– Verdensmålene er med til at sætte retning for vores forskning, og til at skabe det fælles sprog, som vi taler med vores samarbejdspartnere. Desuden arbejder vi aktivt og strategisk med mål 17, også i denne sammenhæng, siger Susanne Andersen.

Mål 17, ‘Partnerskaber for handling’, handler ifølge det officielle danske site om Verdensmålene meget bredt om “politisk, teknologisk og økonomisk samarbejde på tværs af landegrænser, hvor både regeringer, virksomheder, organisationer og helt almindelige mennesker tager målene til sig og arbejder sammen for at nå dem”. 

Hvilke udfordringer giver det at tænke Verdensmålene ind i jeres forskningsarbejde?

– Der kunne evt. være en risiko for at forskning ikke ville blive gennemført – men det har ikke været tilfældet hos os, da Verdensmålene dækker utroligt bredt, siger Susanne Andersen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.