Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Markedet for grøn el dykkede i 2022 – men ny optur venter

Usikkerhed om priser gav et midlertidigt dyk i kontrakterne på Power Purchase Agreements, virksomhedernes køb af el på langtidskontrakter. Men fremadrettet vil virksomhedernes ønske mere grøn strøm og afdække finansielle risici.

Efterspørgslen på grøn strøm fra PPA'er vil stige de kommende år, forventer blandt andre Better Energy. Foto: iStock/yangphoto

Efter en opbremsning i 2022 er markedet for langtidskontrakter på el fra vedvarende energikilder, de såkaldte Power Purchase Agreements (PPA), på vej opad igen.

En ny opgørelse fra konsulenthuset Pexapark viser, at der på det europæiske marked blev indgået aftaler mellem energiselskaber og virksomheder for 8,4 GW. Det er et fald på godt 20 pct. sammenlignet med 2021. Men trods faldet i 2022 er den langsigtede trend en fortsat stigning.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: