Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Mærsk, PFA og havneselskab trækker i land på løfter om bæredygtigt lagerbyggeri

I en pressemeddelelse lovede virksomhederne et bæredygtigt nul-emissionslager. Det lød for godt til at være sandt – og det var det også.

Lagerbygningen i Taulov forventes færdig i 2024. Med solceller på taget er der sikret grøn energi, men parterne erkender, at den ikke kan kaldes bæredygtig. Illustration: Taulov Dry Port

To af de helt tunge virksomheder i dansk erhvervsliv har haft det svært med begreberne i deres kommunikation om bæredygtighed. Angiveligt var det en upræcis oversættelse, som var årsagen til, at man fik oversolgt den grønne indsats på et nyt lager som bæredygtig.

Når noget virker for godt til være sandt, er det som regel, fordi det ikke er sandt. Det blev bekræftet igen, da A.P. Møller - Mærsk, PFA og havneselskabet ADP tirsdag morgen meddelte, at man nu er klar til bygge ‘et bæredygtigt lager’ på 40.000 kvadratmeter ved Taulov uden for Fredericia. Da Sustain Report spurgte konkret ind til bæredygtigheden trak parterne bag projektet i land.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: