I slutningen af 2020 var Lundbeck blandt de fire danske virksomheder, som fik topkarakter for deres klimaarbejde af CDP, en international non-profit organisation.
Nu er medicinalvirksomheden, der primært har fokus på hjernesygdomme, klar med en ny klimaplan. Det blev annonceret i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for torsdag, som viste en omsætning på 17,7 mia. kr. i 2020 og et overskud af driften på knap to mia. kr.
Den sætter mål for de næste 15 år frem til 2034. Lundbecks egne udledninger skal reduceres med to tredje dele (63 pct.) i forhold til den nuværende udledning, mens leverandørkædens udledninger skal reduceres med cirka en femtedel (19 pct.) i perioden. Senest i 2050 skal hele værdikæden være CO2-neutral.
– Det er i dag essentielt for etiske og bæredygtige virksomheder at reducere klimaforandringerne, og vi er stolte over at gå forrest på dette område, siger Deborah Dunsire, CEO og President i Lundbeck i en pressemeddelelse og fortsætter:
– Lundbeck leverer medicin til millioner af patienter hver dag, vi er til stede i mere end 50 lande og vi har produktions- og forskningsenheder adskillige steder i verden. I løbet af de næste år vil vi tage endnu flere betydelige skridt sammen med vores leverandører for at sikre os, at vi kan nå vores mål om at blive klimaneutrale i hele værdikæden.
I Lundbecks tilfælde inkluderer værdikæden blandt andet produkter, produktion af råmaterialer, kliniske forsøg, distribution, og hvad der sker med produkterne, emballage med mere, når de ikke længere er i brug. Det er i værdikæden, at over 80 pct. af en virksomheds aftryk typisk ligger.
Novo Nordisk har sat et mål om CO2-fri leverandørkæde i 2030, mens de fleste andre virksomheder, som er frontløbere på klimaområdet, satser på at beskære CO2-udledningen i leverandørkæden med mellem 40-50 procent i 2030.
Som led i at nå sine klimamål for egne operationer, indgik Lundbeck for nylig en 7-årig grøn el-købsaftale med Better Energy, som inkluderer opførslen af en solcellepark i 2022. Den skal levere el til Lundbecks faciliteter i Danmark. I de kommende år vil Lundbeck undersøge lignende muligheder i Frankrig, Italien og USA, fremgår det af selskabets sustainability-rapport for 2020.
Her bringer Lundbeck en oversigt over, hvor selskabets udledninger ligger:
Varer og tjenester: 31 pct.
Ekstern research og kliniske forsøg: 15 pct.
Bilflåden: 12 pct.
Forretningsrejser: 11 pct.
El og varme: 11 pct.
Produktinput og emballage: 11 pct.
Distribution: 5 pct.
Kunde-udledninger: 4 pct.
Siden 2006 har Lundbeck reduceret sin CO2-udledning med mere end 70 procent og nåede sit første klimamål, der var godkendt af Science Based Targets initiative, fire år før tid.
– at være fuldstændig klimaneutral senest i 2050
– at reducere CO2-udledning fra produktion og biler med 63 pct. (scope 1 og scope 2)
– at samarbejde med leverandører og kunder om at reducere CO2-udledningerne med 19 pct. (scope 3)
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
