Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Letz Sushi udgiver halvårlig ‘impact rapport’

Halvårlige nedslag i bæredygtighedsstrategien skal øge synligheden internt og eksternt.

Anders Barsøe, adm. direktør, Letz Sushi

Er det nok med en årlig sustainability-rapport? Ikke ifølge Anders Barsøe, adm. direktør for Letz Sushi, som er ejet af Lars Larsen Group.

Selvom han som ejer af en restaurantkæde er hårdt ramt af coronanedlukningen, har den B Corp-certificerede virksomhed for nylig offentliggjort sin første “impact-rapport“. Den skal fremover udkomme hvert halve år.

Hvorfor vil I fremover udgive en halvårlig rapport? 

– Vores gæster gør en stor forskel, når de vælger at handle hos os. Det vil vi gerne tydeliggøre. Med halvårlige nedslag kan vi både skabe synlighed og samtidigt følge op på vores interne mål. De gælder fx stigningen i andelen af danske fisk på kortet, affaldssortering og -reduktion, CO2-reduktion, hvor mange ton affald vi fjerner fra havene og naturen gennem vores samarbejder og indsamlinger og selvfølgelig den samlede nedbringelse af negativ påvirkninger, forklarer Anders Barsøe og tilføjer, at rapporten derfor også skal fungere som et “internt styringsværktøj”.

Han mener, at flere virksomheder med fordel kunne gøre noget lignende.

– Det kunne være rigtig fedt, hvis flere virksomheder i SMV-feltet begyndte at have større fokus på deres virksomheds påvirkning, både negativt og positivt. Der er stadig mange, der er kortsigtede i deres drift, hvilket pandemien kun har forøget. Derfor er det endnu vigtigere, at de der har overskuddet til det går forrest og reelt gør en forskel.

I bruger bl.a. 2017 som baseline for nogle af de fremskridt, I har gjort i 2020, men hvilken baseline får de halvårlige rapporter fremadrettet? Og vil I sætte halvårlige mål for alle de områder, I dækker?

– Vi startede vores bæredygtighedsrejse i 2017 ved at ændre på de områder af vores forretning, hvor vi har klart størst impact. Det indbefattede blandt andet omlægning til økologiske ris og certificeret fisk. Fremadrettet vil vi stadig have tal på “full impact”, men overordnet vil vi kigge på fremgangen det seneste halvår.

– Vi kommer ikke til at have fremgang på alle punkter, og nogen vil periodisk potentielt også kunne gå tilbage. Vores fokus er hele tiden at arbejde der, hvor vi gør den største forskel. Så derfor vil det være relevant at se på tal for begge perioder for at sikre et så retvisende og dækkende billede som muligt, lyder det fra Anders Barsøe.

Som et konkret eksempel nævner han, at 95 pct. af alt det soyabønne-baserede foder til alt animalsk protein, Letz Sushi sælger, ikke har forårsaget fældning af regnskov. De sidste fem procent, som ikke kan dokumenteres, er fx lecitin. Det indgår blandt andet som et element i den rasp, kædens rejer er paneret i, og fodret til de høns, der leverer æg til den japanske mayonnaise.

– Den impact, vi mangler at kunne at dokumentere på dette punkt, giver det ikke mening at prioritere at dokumentere lige nu, da vi hellere vil fokusere kræfterne på større impact områder, som f.eks. at spare vand, arbejde på en vaskbar genbrugsemballage og reducere andet ressourceforbrug.

For tiden er der meget kritik af oprindelsesgarantier/certifikater for CO2, fordi det ikke bidrager til at bringe ny grøn strøm ind i systemet. Er det et område, I kunne forestille jer at kigge ind i?

– I forhold til strøm køber vi for nuværende havvindmøllestrøm. Det er ikke umuligt, at vi vil kigge på at skifte til solcelle-strøm i stedet for at hjælpe med etableringen af nye solcelleparker. Generelt set er vores målsætning at blive regenerative. Det gør man kun ved at blive reelt neutral/positiv i scope 3. Der vil selvsagt være en del af vores forbrug, som vi ikke kan fjerne, men for den del vil vi plante skov, søgræs og lignende for at optage CO2. Det vil aldrig ske gennem opkøb af kreditter eller lignende.

Hvordan påvirker coronakrisen jeres bæredygtighedsmål?

– Jeg tror, at Covid-19 har gjort mange af os yderligere opmærksom på, at vi er sårbare, og samtidigt står det klart, at denne krise intet er imod den klimakrise, der venter, hvis ikke vi får lavet en radikal opbremsning af CO2 udledning, afskovning, udryddelsen af biodiversitet og udledningen af plastik og affald i naturen og verdenshavene, lyder det fra Anders Barsøe, som fortsætter:

– Det momentum krisen har skabt skal udnyttes – også i vores forretning. Agendaen står lysende klart for os. Derfor arbejder vi stålsat videre på at sikre vores bæredygtige udvikling. Samtidig håber vi, at vores arbejde vil inspirere flere og at vores impact report vil danne kim hos læseren til ligeledes at blive mere bevidst om egen impact og evnen til at gøre en forskel gennem det private forbrug.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.